Home / Ειδήσεις / Βγήκαν μαχαίρια στην Ειδομένη, εκρηκτικό το κλίμα στον καταυλισμό

Βγήκαν μαχαίρια στην Ειδομένη, εκρηκτικό το κλίμα στον καταυλισμό

Καθημερινό φαινόμενο οι συμπλοκές

Θεσσαλονίκη
Εκρηκτικό είναι το κλίμα σε Πειραιά και Ειδομένη, καθώς οι συμπλοκές μεταξύ προσφύγων αποτελούν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.

Φωτογραφικός φακός κατέγραψε άγριο καβγά μεταξύ προσφύγων στον καταυλισμό της Ειδομένης το βράδυ της Τετάρτης. Η εικόνα σοκάρει, καθώς δείχνει έναν άνδρα να κρατά μαχαίρι και να το στρέφει προς έναν άλλο. Η συμπλοκή έληξε αναίμακτα και δεν καταγράφηκε κάποιο περιστατικό τραυματισμού.

Στόχος της κυβέρνησης είναι, όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, να αποσυμφορηθούν οι δύο χώροι μέσα στις επόμενες 15 ημέρες.

«Σημασία έχει να πειστούν οι πρόσφυγες. Και σε αυτό το πλαίσιο “επιχειρούμε” στη διαδικασία της σταδιακής ή ολοκληρωμένης εκκένωσης» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ ο κ. Βίτσας.

Με tweet του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην ανάγκη οι πρόσφυγες της Ειδομένης και του Πειραιά να εμπιστευτούν την Ελλάδα και να μετακινηθούν στα κέντρα φιλοξενίας.


Εισβολή αγρότη με τρακτέρ στην Ειδομένη

Τον πανικό στην καταυλισμό έσπειρε αγρότης, ο οποίος μπήκε στο τρακτέρ του και άρχισε να οργώνει τους κενούς χώρους ανάμεσα στις σκηνές περνώντας ξυστά από τους πρόσφυγες.

Προσφυγόπουλα έτρεχαν από πίσω του σε απόσταση αναπνοής από το άροτρο αγνοώντας του κινδύνους. Αστυνομικοί που τον αντιλήφθηκαν έσπευσαν να τον σταματήσουν.

«Περίμενα αρκετό καιρό. Καταλαβαίνω τον κόσμο που είναι εδώ, αλλά πρέπει κι εγώ να ζήσω» είπε ο αγρότης Λάζαρος Ούλης, ιδιοκτήτης των 72 στρεμμάτων περιμετρικά του καταυλισμού.

«Θα δώσω διορία μερικές μέρες. Με διώχνει το Δημόσιο από το δικό μου χωράφι» πρόσθεσε ο κ. Ούλης, προειδοποιώντας ότι αν δεν λυθεί το πρόβλημα, το πρωί του Σαββάτου αγρότες της περιοχής θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Newsroom ΔΟΛ

About Kostas Athanasoulis