Home / Διεθνή / Βασίλισσα Ελισάβετ: Δώστε μου τρεις καλούς λόγους για να μείνουμε στην ΕΕ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Δώστε μου τρεις καλούς λόγους για να μείνουμε στην ΕΕ

Τάσσεται υπέρ του Brexit;

Το Μπάκιγχαμ δεν σχολίασε το δημοσίευμα της Telegraph που αποδίδει δηλώσεις υπέρ του Brexit στη Βασίλισσα σύμφωνα με τον βιογράφο της

Η βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου ίσως τάσσεται υπέρ του Brexit σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Telegraph, η οποία επικαλείται δηλώσεις του βιογράφου της Ελισάβετ, Ρόμπερτ Λέισι, ενόψει του κρίσιμου για το μέλλον της χώρας δημοψηφίσματος.

Σύμφωνα με τον Λέισι, σε δείπνο που είχε πρόσφατα με φίλους και συνεργάτες της η βασίλισσα ζήτησε από τους καλεσμένους της να της δώσουν τρεις καλούς λόγους για τους οποίους η Βρετανία θα έπρεπε να μείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο βιογράφος της Ελισάβετ υποστηρίζει ότι η ερώτηση της βασίλισσας προς τους καλεσμένους της, ίσως δείχνει ότι τάσσεται υπέρ του Brexit.

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ δεν διέψευσε αλλά ούτε επιβεβαίωσε τις παραπάνω αναφορές, ωστόσο, πηγές από το περιβάλλον της βασίλισσας που μίλησαν στην Telegraph είπαν πως η Ελισάβετ έθεσε ένα ερώτημα και δεν έκανε κάποια δήλωση.

Επισήμως, η βασίλισσα είναι «πολιτικά ουδέτερη», όμως, όπως σημειώνει η εφημερίδα στο δημοσίευμά της, η φύση της ερώτησης που φέρεται να έκανε κατά τη διάρκεια του δείπνου δίνει βαρύτητα στους ισχυρισμούς ότι η Ελισάβετ θα επιθυμούσε να αποχωρήσει η Βρετανία από την Ε.Ε..

 πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis