Home / Οικονομία / Βαρουφάκης στον Paul Mason: Μετά το δημοψήφισμα ήρθαν προτάσεις που θα υπογράφαμε [ΒΙΝΤΕΟ]

Βαρουφάκης στον Paul Mason: Μετά το δημοψήφισμα ήρθαν προτάσεις που θα υπογράφαμε [ΒΙΝΤΕΟ]

Για ύπαρξη βελτιωμένων προτάσεων από τις Βρυξέλλες που ήρθαν μετά την αναγγελία του δημοψηφίσματος και τις οποίες θα ήταν έτοιμος να υπογράψει ευθύς αμέσως, έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Paul Mason του βρετανικού Channel 4.

Όπως δήλωσε αναλυτικά: «Από τότε που αναγγείλαμε τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος και ενοχλήσαμε τους Ευρωπαίους εταίρους μας είχαμε τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις να έρχονται από τις Βρυξέλλες. Ενδεχομένως αυτό το δημοψήφισμα και το αδιέξοδο που αντιπροσωπεύει, συγκέντρωσε αρκετά μυαλά στις Βρυξέλλες και είχαμε ορισμένες πολύ καλές προτάσεις. Προτάσεις που θα υπογράφαμε».
Παράλληλα, ερωτηθείς από τον Βρετανό δημοσιογράφο αν υπάρχουν όντως προτάσεις που θα υπέγραφε ο κ. Βαρουφάκης και πού βρίσκονται αυτές απάντησε: «Ναι έχουμε. Δεν πρόκειται να σας πω πού. Είναι κάπου μέσα σε αυτό το κτίριο. Αλλά το κρίσιμο σημείο αυτού του θέματος είναι πως πριν αυτές οι προτάσεις γίνουν ένα έγγραφο το οποίο μπορούμε να υπογράψουμε τη Δευτέρα ο ελληνικός λαός πρέπει να μας ενδυναμώσει με ένα όχι».

Τέλος, για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ δήλωσε: «Αν πάρουμε το ‘όχι’ θα έχουμε διαπραγματευτική δύναμη να υλοποιήσουμε μία πολύ καλύτερη συμφωνία από αυτή που προτάθηκε της 25η Ιουνίου. Αν κερδίσει το ‘ναι΄ ως στρατευμένοι δημοκράτες έχουμε ένα καθήκον απέναντι στου λαό να διασφαλίσουμε ότι η συμφωνία που σε εμάς δεν άρεσε και θεωρήσαμε μη βιώσιμη αλλά είναι η συμφωνία που θέλει ο λαός, πρόκειται να περάσει από το κοινοβούλιο».

«Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να την υπογράψω ως υπουργός Οικονομικών με δεδομένο ότι δεν θεωρώ ότι είναι βιώσιμη αλλά δεν πρόκειται να εμποδίσω την πρόοδό της στο κοινοβούλιο. Αυτή είναι η δέσμευσή μου στη δημοκρατία και η δέσμευσή μου στον λαό οι οποίοι μου έχουν εμπιστευθεί την απόφαση για μία ετυμηγορία ναι ή όχι με έναν τρόπο που έχει ενοχλήσει τους συναδέλφους μου στο eurogroup που δεν πιστεύουν ότι τόσο περίπλοκα ζητήματα πρέπει να τίθενται στους απλούς ανθρώπους».

 

About totritomati