Home / Διεθνή / Βαρουφάκης στην Zeit: Ο Σόιμπλε μου είπε ότι θέλει να βγάλει την Ελλάδα από την Ευρωζώνη

Βαρουφάκης στην Zeit: Ο Σόιμπλε μου είπε ότι θέλει να βγάλει την Ελλάδα από την Ευρωζώνη

Το άρθρο που θα τιτλοφορείται «Το σχέδιο του δρ, Σόιμπλε: Εγκρίνουν οι Ευρωπαίοι;» στοχεύει να αποσαφηνίσει τα λεγόμενα των προηγούμενων ημερών από τον κ. Βαρουφάκη, που είχε ισχυριστεί ότι ο Γερμανός ΥπΟικ θέλει την Ελλάδα εκτός ευρώ.

Την ώρα που η ελληνική πλευρά δεχόταν έναν καταιγισμό απαιτήσεων από τους Ευρωπαίους εταίρους, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, με tweet, στον προσωπικό του λογαριασμό, «ανέβασε» μια περίληψη ενός άρθρου του που που πρόκειται να δημοσιευτεί στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit, στις 16 Ιουλίου, σύμφωνα με το οποίο, ο ίδιος ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε στον κ. Βαρουφάκη, για το σχέδιό του, να βγάλει την Ελλάδα εκτός Ευρώπης!

1

«Πέντε μήνες έντονων διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Ελλάδα και Eurogroup, ποτέ δεν υπήρξε ευκαιρία επιτυχίας. Καταδικασμένες να οδηγηθούν σε αδιέξοδο, ο στόχος τους ήταν να προετοιμάσουν το έδαφος για αυτό που ο δρ. Σόιμπλε είχε αποφασίσει ότι ήταν το βέλτιστο πριν καν εκλεγεί η δική μας κυβέρνηση: Ότι η Ελλάδα έπρεπε να οδηγηθεί προς την έξοδο από τη ζώνη του ευρώ προκειμένου να επιβάλει την πειθαρχία στα κράτη-μέλη που αντιστέκονταν στο πολύ συγκεκριμένο πλάνο του για την αναδιοργάνωση της ευρωζώνης.

-Δεν πρόκειται για θεωρία

-Πώς γνωρίζω ότι το Grexit ήταν ένα μεγάλο κομμάτι του σχεδίου του δρ. Σόιμπλε για την Ευρώπη;

-Γιατί απλά μου το είπε!» γράφει ο Γιάνης Βαρουφάκης και προσθέτει ότι έγραψε το συγκεκριμένο άρθρο ως ένας Ευρωπαίος που παρατηρεί να ξεδιπλώνεται το σχέδιο του Σόιμπλε.

«Έγραψα αυτό το άρθρο όχι ως ένας Έλληνας πολιτικός που ασκεί κριτική στην δυσφήμηση που δέχθηκαν οι λογικές προτάσεις μας από τον γερμανικό Τύπο, στην άρνηση του Βερολίνου να εξετάσει σοβαρά το μετριοπαθές σχέδιό μας για αναδιάρθρωση του χρέους, την άκρως πολιτική απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να επιβάλει ασφυξία στην κυβέρνηση, ή την απόφαση του Eurogroup να δώσει το πράσινο φως στην ΕΚΤ για να κλείσει τις τράπεζές μας.

Έγραψα αυτό το άρθρο ως ένας Ευρωπαίος που παρατηρεί να ξεδιπλώνεται ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την Ευρώπη – το σχέδιο του Δρ. Σόιμπλε» επισημαίνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών και απευθύνει στους αναγνώστες τα εξής ερωτήματα.

-Είναι ένα σχέδιο που εσείς το αποδέχεστε;

-Πιστεύετε ότι πρόκειται για ένα καλό σχέδιο για την Ευρώπη;»


Πηγή: http://www.protothema.gr/politics/article/492607/varoufakis-stin-zeit-o-soible-mou-eipe-oti-thelei-na-vgalei-tin-ellada-apo-tin-eurozoni/

About admin