Home / Προτεινόμενα / Βαριά ήττα της εθνικής πόλο των γυναικών από τη Ρωσία στο Ευρωπαϊκό

Βαριά ήττα της εθνικής πόλο των γυναικών από τη Ρωσία στο Ευρωπαϊκό

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΣΑΤ

Την δεύτερη ήττα της σε τρεις αγώνες γνώρισε η εθνική μας ομάδα πόλο των γυναικών με το βαρύ 16 ? 6 από τη Ρωσία για τον πρώτο όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που γίνεται στο Βελιγράδι.

Η ελληνική ομάδα που ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι κόντραρε μόνο για ένα οκτάλεπτο την αντίστοιχη της Ρωσίας. Μετά το 3 ? 2 που βρέθηκε πίσω στην πρώτη περίοδο, ήρθε το καταστροφικό δεύτερο οκτάλεπτο που αντιμετώπισε πολλά προβλήματα τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Με ένα επιμέρους σκορ 5 ? 1 οι Ρωσίδες άνοιξαν τον ρυθμό του αγώνα και από εκείνο το σημείο η εθνική μας προσπαθούσε να μειώσει. Στην τρίτη περίοδο οι διεθνείς μας βελτίωσαν την άμυνά τους, δέχτηκαν μόλις ένα γκολ, ωστόσο τα προβλήματα στην επίθεση παρέμεναν. Από τις αρχές της δεύτερης περιόδου μέχρι δυο λεπτά πριν τελειώσει το τρίτο οκτάλεπτο, η εθνική μας είχε 13 λεπτά χωρίς γκολ. Έτσι παρά την καλή άμυνα δεν μπόρεσε να μειώσει την διαφορά, η οποία ξέφυγε ακόμη περισσότερο στην τελευταία περίοδο, όπου οι Ρωσίδες έκαναν ένα 7 ? 2 και το παιχνίδι έληξε με 10 γκολ διαφορά, 16 ? 6 υπέρ της Ρωσίας.

Για την εθνική μας από δυο γκολ πέτυχαν οι Τσουκαλά και Μανωλιουδάκη.

Επόμενος αντίπαλος της Εθνικής μας ομάδας τώρα η Τουρκία το Σάββατο 16/1 στις 13.30 (Ώρα Ελλάδος)

Τα οκτάλεπτα: 3 ? 2, 5 ? 1, 1 ? 1, 7 – 2

Ελλάδα: Ελένη Κούβδου (τερματοφύλακας), Χριστίνα Τσουκαλά 2, Ιωάννα Χυδηριώτη, Βασιλική Διαμαντοπούλου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Άλκηστη Αβραμίδου, Αλεξάνδρα Ασημάκη 1, Αντιγόνη Ρουμπέση, Χριστίνα Κώτσια, Φιλιώ Μανωλιουδάκη 2, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Ελένη Ξενάκη, Χρυσούλα Διαμαντοπούλου (τερματοφύλακας)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α? ΟΜΙΛΟΥ (Σε 3 Αγώνες)

1. ΟΛΛΑΝΔΙΑ 9 67 ? 12 (+55)

-. ΡΩΣΙΑ 9 66 ? 11 (+55)

3. ΟΥΓΓΑΡΙΑ 6 46 ? 21 (+25)

4. ΕΛΛΑΔΑ 3 39 ? 28 (+11)

5. ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 0 10 ? 76 (-66)

6. ΤΟΥΡΚΙΑ 0 1 ? 81 (-80)

Η απογοήτευση ήταν έκδηλη στα πρόσωπα των μελών της ελληνικής ομάδας μετά τη βαριά ήττα από τη Ρωσία. Το βάρος τώρα πέφτει στο χιαστί παιχνίδι που δίνει πρόκριση στα ημιτελικά.

ΣΑΚΗ ΚΕΧΑΓΙΑΣ (Ομοσπονδιακός Προπονητής)

«Δεν ήμασταν καλοί σχεδόν σ’ όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού. Και βασικά εκεί που δεν ήμασταν καλοί ήταν στην ευχέρεια του να σκοράρουμε. Εκεί έχουμε το μεγάλο πρόβλημα και αυτό ακολουθεί ντόμινο. Όταν δεν σκοράρεις καλά, γιατί δεν μπορώ να πω όταν δεν παίζεις καλά στην επίθεση, γιατί εμείς στην επίθεση παίρναμε καλούς σχηματισμούς, είχαμε υπομονή, είχαμε προσπάθειες από σημεία που θα μπορούσαμε να σκοράρουμε, αλλά δεν μπορούμε να βάλουμε την μπάλα στο τέρμα με την συχνότητα που εμείς θέλουμε. Προχωράμε… Βασικά πάμε για το χιαστί. Αυτό είναι το σημαντικό για εμάς αυτή τη στιγμή. Έχουμε ακόμα δυο παιχνίδια με Τουρκία και Ολλανδία, θα δούμε τι θα καταφέρουμε απέναντι στις Ολλανδέζες. Από εκεί και πέρα είναι ένα παιχνίδι χιαστί κι εκεί στοχεύουμε αυτή τη στιγμή. Μπορεί να στοχεύουμε και στο παιχνίδι με την Ολλανδία που είναι σημαντικό, αλλά είναι παιχνίδι ομίλου, αλλά το σημαντικότερο παιχνίδι σ’ αυτές τις διοργανώσεις είναι το χιαστί κι εκεί πρέπει να είσαι έτοιμος. Νομίζω ότι οι μεγάλες ομάδες φαίνονται στις μεγάλες νίκες, αλλά για μένα φαίνονται περισσότερο στις μεγάλες ήττες. Οπότε λοιπόν περιμένω αντίδραση».

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΡΟΥΜΠΕΣΗ

«Αν δούμε το σκορ που είναι 16 ? 6 σίγουρα θα πούμε ότι η άμυνα προφανώς δεν ήταν καλή, αλλά θεωρώ ότι γι’ αυτό το αποτέλεσμα έφταιξε πολύ και η απόδοση στην επίθεση. Δεν μπορέσαμε να βάλουμε πάλι κάποια γκολ από τον παραπάνω, είχαμε 1 στα 9 και λιγότερο 7 στα 9. Νομίζω ότι μόνο και μόνο αυτά τα ποσοστά τα λένε όλα. Ουσιαστικά από την αρχή λέμε ότι το πιο σημαντικό παιχνίδι είναι το χιαστί που θα μας πάει στην τετράδα, αλλά από εκεί και πέρα θα πρέπει σίγουρα για να έχουμε τέτοιες βλέψεις να βελτιωθούμε… Σε πολλά πράγματα…»

ΦΙΛΙΩ ΜΑΝΩΛΙΟΥΔΑΚΗ

«Δεν ξέρω κι εγώ τι να πω. Ενώ ξεκινήσαμε καλά το πρώτο οκτάλεπτο και ήμασταν κοντά στο σκορ, χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας, δεχτήκαμε κάποια εύκολα γκολ, με συνέπεια μετά να χάσουμε την αυτοπεποίθησή μας και μετά να τελειώσει το παιχνίδι όπως τέλειωσε. Νομίζω ότι μπορούμε να ξεχάσουμε τα παιχνίδια αυτά. Σίγουρα το πιο σημαντικό είναι αυτό του χιαστί, το ξέρουμε εδώ και καιρό, να παίξουμε τα άλλα δυο που μας απομένουν, να δούμε ποιόν αντίπαλο θα βρούμε και από εκεί και πέρα να ετοιμαστούμε γι’ αυτό το οποίο είναι πιο σημαντικό, γιατί εκεί είναι που θα κριθούν όλα». «Νομίζω ότι πρώτα απ’ όλα πρέπει να πιστέψουμε στον εαυτό μας και στην ομάδα μας και, αν κάνουμε αυτά, θα έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα γιατί θεωρώ ότι είμαστε μια ομάδα που μπορούμε να παίξουμε καλύτερα απ? αυτό που παίζουμε».
Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ

About totritomati