Home / Ελλάδα / Βαλαβάνη: Καταργείται το ελάχιστο τεκμήριο για εισοδήματα από τόκους και ενοίκια [ΒΙΝΤΕΟ]

Βαλαβάνη: Καταργείται το ελάχιστο τεκμήριο για εισοδήματα από τόκους και ενοίκια [ΒΙΝΤΕΟ]

Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η κυβέρνηση καταργεί στο εξής το ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης εφόσον κάποιος έχει εισοδήματα μόνο από ενοίκια ή μόνο από τόκους.

Σε δηλώσεις της προς τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, η Ν. Βαλαβάνη είπε χαρακτηριστικά: «Επεμβήκαμε ακριβώς γιατί μου έφεραν ένα εκκαθαριστικό που φαινόταν ότι ένα παιδί που είναι πάνω από 25 χρονών, συνεχίζει να σπουδάζει, είναι άνεργο, αλλά εν πάση περιπτώσει δεν είναι πια εξαρτημένο μέλος και έχει τόκο ένα ευρώ και δεν έχει τίποτα άλλο, αυτό το παιδί πλήρωνε τελικά 1.220 ευρώ σύμφωνα με το εκκαθαριστικό. Και γι’ αυτό παρεμβήκαμε».

«Αν έχεις εισοδήματα μόνο από τόκους ή μόνο από νοίκια ή και τα δυο τότε φορολογείσαι με βάση αυτά τα εισοδήματα και δεν μπαίνει σε λειτουργία το ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης, δηλαδή το τριχίλιαρο. Αν έχετε γράψει στο παιδί σας ένα σπίτι και παίρνει ένα νοίκι, θα φορολογηθεί για το νοίκι», σημείωσε.
Τέλος, η Ν. Βαλαβάνη τόνισε πως στο δεύτερο εξάμηνο του 2015 το υπουργείο Οικονομικών θα καταρτίσει το φορολογικό νομοσχέδιο για τα φετινά εισοδήματα.

About totritomati