Home / Ειδήσεις / Βίτσας: Εντός της εβδομάδας άλλες 16.000 θέσεις φιλοξενίας προσφύγων

Βίτσας: Εντός της εβδομάδας άλλες 16.000 θέσεις φιλοξενίας προσφύγων

Στα υπό διαμόρφωση hot spots

Αθήνα

Άλλες 16.000 θέσεις προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων θα δημιουργηθούν εντός της εβδομάδας, σύμφωνα με όσα δήλωσε τη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας και επικεφαλής του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης Δημήτρης Βίτσας. Ο κ. Βίτσας επανέλαβε ότι η χώρα δεν θα γίνει αποθήκη ψυχών, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να αποσυμπιεστεί η Ειδομένη από τους πρόσφυγες.

«Oι πρόσφυγες θα πρέπει να μετακινηθούν στα κέντρα φιλοξενίας που έχουν δημιουργηθεί πιο πίσω και αναλόγως με το πόσοι και ποιοι θα μπορούν να περάσουν στα Σκόπια, θα προωθούνται στα σύνορα, αναλόγως ίσως με το πόσο καιρό βρίσκονται στην χώρα μας» ανέφερε στον Σκάι.

Ο κ. Βίτσας είπε πως από το γήπεδο του Τάε Κβον Ντο στο Παλαιό Φάληρο, όπου δημιουργήθηκε η κεντρική αποθήκη συγκέντρωσης της ανθρωπιστικής βοήθειας, από την Περιφέρεια Αττικής και τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου, οι προμήθειες θα κατανέμονται με σύστημα σε όλες τις δομές της χώρας, σε όλα τα κέντρα φιλοξενίας θα παρέχονται όσα χρειάζονται, ενώ θα λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως.

Ανάλογη αποθήκη σχεδιάζεται να δημιουργηθεί και στη Μακεδονία, καθώς, όπως είπε ο κ. Βίτσας, θα μιλήσει και με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα «για να στηθεί άλλο ένα τέτοιο κέντρο εκεί».

Σε ό,τι αφορά τον ρόλο του ΝΑΤΟ και τη δράση του στα εθνικά χωρικά ύδατα είπε ότι περιπολεί, καταγράφει και ενημερώνει και τις δύο πλευρές. Δεν υπάρχει τίποτα αμφισβητήσιμο, ούτε «γκρίζες ζώνες» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Newsroom ΔΟΛ

About Vassilis Batzis