Home / Διεθνή / Βίντεο της ISIS στοχοποιεί τη Νέα Υόρκη, «καμία νέα απειλή» λέει η αστυνομία

Βίντεο της ISIS στοχοποιεί τη Νέα Υόρκη, «καμία νέα απειλή» λέει η αστυνομία

Μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, απειλητικό βίντεο της ISIS που στοχοποιεί τη Νέα Υόρκη αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους της πόλης. «Έχουμε σε γνώση μας το βίντεο, παρά τα μερικά νέα πλάνα δεν περιέχει τίποτε νέο» λέει η αστυνομία της πόλης, που τονίζει ότι οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή.

Θέλοντας προφανώς να εκμεταλλευτεί το κλίμα μετά το Παρίσι ώστε να διασπείρουν νέο κύμα ανησυχίας, η ISIS ανήρτησε στο Διαδίκτυο νέο βίντεο με εικόνες από τη Νέα Υόρκη.

Μεταξύ άλλων, στο βίντεο εμφανίζονται η Times Square και η Herald Square.

«Είμαστε ενήμεροι για το βίντεο που εμφανίζει την πλατεία» ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης. «Έστω κι αν δεν υπάρχει νέα ή συγκεκριμένη απειλή εναντίον της πόλης, παραμένουμε σε κατάσταση ενισχυμένης επιφυλακής» συμπλήρωσε.

«H καλλιέργεια φόβου είναι ο στόχος των τρομοκρατικών οργανώσεων, όμως η Νέα Υόρκη δεν τρομοκρατείται» ανέφερε από την πλευρά του ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο, υπογραμμίζοντας πως η αστυνομική δύναμη της πόλης είναι «η πιο ικανή των ΗΠΑ».

«Οι νεοϋορκέζοι δεν θέλουν να ζουν μέσα στο φόβο και ο κόσμος πρέπει να συνεχίζει να ζει κανονικά και να χαίρεται την πιο όμορφη πόλη του κόσμου» είπε ο δήμαρχος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή:http://news.in.gr/world/article/?aid=1500040393#ref=latestarticles

About basilis progressive