Home / Βίντεο / Βίντεο: Τα συζυγικά βάρη σηκώνουν καλύτερα οι… Ρώσοι

Βίντεο: Τα συζυγικά βάρη σηκώνουν καλύτερα οι… Ρώσοι

Δείτε φωτογραφίες

Ένα ζευγάρια από τη Ρωσία νίκησε στο 21ο παγκόσμιο πρωτάθλημα μεταφοράς συζύγου

Οι Ρώσοι σύζυγοι φαίνεται ότι είναι αυτοί που σηκώνουν καλύτερα τα συζυγικά βάρη καθώς απο τη Ρωσία ήταν το ζευγάρι που επικράτησε στο 21ο παγκόσμιο πρωτάθλημα μεταφοράς συζύγου που διεξήχθη στην πόλη Σονκαγιάρβι, της κεντρικής Φιλανδίας.

Πενήντα ζευγάρια διαγωνίστηκαν για δύο ημέρες σε έναν αγώνα ταχύτητας, σε έναν ομαδικό αγώνα και μία ατομική προθέρμανση.

Στη φετινή διοργάνωση, που γίνεται στην μικρή πόλη Σονκαγιάρβι με τους 4.600 κατοίκους, νικητήριο ζευγάρι αναδείχθηκε ο Ντιμίτρι Σαγκάλ και η Αναστασία Λογκίνοβα, από τη Ρωσία, ολοκληρώνοντας τις δοκιμασίες σε περίπου μία ώρα και δύο λεπτά, αφήνοντας δεύτερους τους πέντε φορές παγκόσμιους πρωταθλητές από τη Φιλανδία, Τέιστο Μιέτινεν και Κριστίνα Χάπανεν που έκαναν χρόνο περίπου μία ώρα και επτά λεπτά.

Έτσι το ζευγάρι των νικητών θα γυρίσει στην πατρίδα του με το πολυπόθητο υγρό βραβείο του, που δεν είναι άλλο από το βάρος της γυναίκας σε μπύρα.

Ο διαγωνισμός έχει τις ρίζες του σε έναν μύθο του 19ου αιώνα και έχει σχέση με τον ληστή Ρόνκαϊνεν. Σύμφωνα με την παράδοση υπάρχουν τρεις εναλλακτικές ιστορίες. Η πρώτη λέει ότι τα μέλη της συμμορίες έκλεβαν τρόφιμα και γυναίκες από τα χωριά κουβαλώντας τα στις πλάτες. Η δεύτερη ότι έκλεβαν μόνο γυναίκες και η τρίτη ότι τα μέλη της συμμορίας εκπαιδεύονταν με τον τρόπο αυτόν για να έχουν δύναμη όταν θα έκλεβαν σακιά με τρόφιμα και γουρούνια.

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis