Home / Βίντεο / Βίντεο: Πώς έκλεψαν τον πανάκριβο εξοπλισμό αυστραλού φωτορεπόρτερ στο Ρίο

Βίντεο: Πώς έκλεψαν τον πανάκριβο εξοπλισμό αυστραλού φωτορεπόρτερ στο Ρίο

Επιτήδειοι επί των έργω

Ρίο ντε Ζανέιρο
Η τύχη βοήθησε έναν φωτορεπόρτερ από την Αυστραλία, που βρισκόταν στο Ρίο για να καλύψει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τον έναν από τους τρεις κλέφτες που τρεις ημέρες νωρίτερα του είχαν αρπάξει μία τσάντα με τον επαγγελματικό του εξοπλισμό, αξίας περίπου 28.000 ευρώ.

Ο φωτογράφος Μπρέτ Κοστέλο του News Corp παρατήρησε, την ώρα που περίμενε να περάσει από τον έλεγχο ασφαλείας για να καλύψει τους αγώνες τοξοβολίας στους Ολυμπιακούς, έναν άνδρα που φορούσε το σκάκι του. Τότε κατάλαβε ότι επρόκειτο για έναν από τους επιτήδειους που του ξάφρισαν τον εξοπλισμό.

Αμέσως ζήτησε τη βοήθεια των συναδέλφων του, οι οποίοι κράτησαν στο οπτικό τους πεδίο τον ύποπτο, όσο εκείνος ενημέρωνε του αστυνομικούς οι οποίοι στη συνέχεια συνέλαβαν τον κλέφτη.

Στο βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας της καφετέριας, όπου διαδραματίστηκε το συμβάν, δύο καλοντυμένοι μεσήλικες άνδρες εμφανίζονται μπροστά στο κατάστημα να συναντούν μία ξανθιά γυναίκα, η οποία μπαίνει μέσα και προσπαθεί μιλώντας να αποσπάσει την προσοχή του Κοστέλο, που βρίσκεται δίπλα στην είσοδο και έχει στο πλευρό του την καφέ τσάντα με την κάμερα.

Τη στιγμή που η γυναίκα μιλάει στον Κοστέλο και τον κάνει να κοιτάξει προς την αντίθετη κατεύθυνση, ο ένας από τους άντρες προσπαθεί να τραβήξει με αργές κινήσεις την τσάντα. Η πρώτη προσπάθεια αποτυγχάνει, ο Κοστέλο αισθάνεται ότι η τσάντα του έχει απομακρυνθεί και την τραβάει προς την πλευρά του. Η γυναίκα, για την οποία ο φωτορεπόρτερ δεν έχει ακόμη την παραμικρή υποψία, εξακολουθεί να του μιλάει, του αποσπά και πάλι την προσοχή και ο κλέφτης καταφέρνει στην δεύτερη απόπειρα να αρπάξει την τσάντα. Κατά την έξοδό του μάλιστα σπρώχνει άθελά του και ένα παιδί που βρίσκεται μπροστά στην πόρτα.

Όταν αντιλαμβάνεται ο Κοστέλλο τι συνέβη πετιέται έξω και ψάχνει να βρει τον κλέφτη. Εκεί τον περιμένει ο δεύτερος άνδρας, που προθυμοποιείται να τον «βοηθήσει», δείχνοντας στον ανυποψίαστο ακόμη φωτορεπόρτερ την αντίθετη κατεύθυνση από όπου έφυγε ο κλέφτης. Μάταια τρέχει να τον πιάσει, ενώ στο μεταξύ η γυναίκα που τόση ώρα του μιλούσε βγαίνει από το κατάστημα και απομακρύνεται σαν κυρία με τον άνδρα, προς την κατεύθυνση που είχε φύγει νωρίτερα και ο πρώτος κλέφτης.

Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνονται όλες οι κινήσεις της σπείρας κλεφτών. Ορισμένες από τις κινήσεις τους γίνονται καλύτερα αντιληπτές μέσα από τον καθρέπτη που βρισκόταν απέναντι από τον αυστραλό φωτορεπόρτερ.

Newsroom ΔΟΛ

About Kostas Athanasoulis