Home / Διεθνή / Βίντεο: Η πιο ανορθόδοξη βάπτιση που έχει γίνει ποτέ

Βίντεο: Η πιο ανορθόδοξη βάπτιση που έχει γίνει ποτέ

Περιστροφές των μωρών με αστραπιαίες κινήσεις και βουτιές τους με τα πόδια και το κεφάλι στην κολυμπήθρα. Ούτε να κλάψουν δεν προλάβαιναν τα παιδιά (vid)

Τα Θεοφάνια γιόρτασε την Πέμπτη η ορθόδοξη εκκλησία της Γεωργίας, με τον πατριάρχη Ηλία να ευλογεί ουκ ολίγα παιδιά, βαπτίζοντάς τα εκείνη την ημέρα.

 Η διαδικασία, ωστόσο, ήταν λίγο περίεργη και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, αφού ο 84χρονος πατριάρχης περιέστρεφε και βούταγε τα μωρά μέσα στην κολυμπήθρα με μεγάλη ταχύτητα, με τα πόδια και με το κεφάλι, εναλλάξ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από τις αστραπιαίες κινήσεις του πατριάρχη έμειναν άφωνα μέχρι και τα μικρά “θύματα”, τα οποία χρειάστηκαν κάποια δευτερόλεπτα μετά τις βουτιές για να “συνέλθουν” και να βάλουν ξανά τα κλάματα.

Σύμφωνα με το Euronews, την Πέμπτη ο πατριάρχης ευλόγησε με αυτόν τον τρόπο 780 παιδιά στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Τιφλίδα.

Να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής της ορθόδοξης εκκλησίας της χώρας, μιας εκ των πιο συντηρητικών της ορθοδοξίας παγκοσμίως, πραγματοποιεί μαζικές βαπτίσεις τέσσερις φορές τον χρόνο, ως λύση για την υπογεννητικότητα.

πηγή : news247.gr

About Kostas Athanasoulis