Home / Βίντεο / “Βίντεο” απίστευτα νέα καθίσματα που εξετάζει η Airbus για τα αεροπλάνα της

“Βίντεο” απίστευτα νέα καθίσματα που εξετάζει η Airbus για τα αεροπλάνα της

Βίντεο: Δείτε τα απίστευτα νέα καθίσματα που εξετάζει η Airbus για τα αεροπλάνα της
Αναζητώντας τη νέα εποχή στις αεροπορικές μεταφορές η Αirbus εξετάσει μια νέα σχεδίαση των καθισμάτων μέσα στο αεροπλάνο που θα επιτρέπει όχι μόνο τη μεταφορά περισσότερων επιβατών αλλά θα παρέχει και την ευχέρεια πιο άνετων κινήσεων

Δεν είναι η πρώτη φορά που η μεγάλη ευρωπαϊκή εταιρία αεροναυπηγικής «ψάχνεται» με την επόμενη μέρα σε ότι αφορά την σχεδίαση των αεροπλάνων της. Όμως αυτή την φορά, η διάταξη που προτείνει είναι πραγματικά εντυπωσιακή, καθώς ξεφεύγει από την λογική της «σαρδελοποίησης» (του στριμώγματος όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού επιβατών) και εκμεταλλεύεται όλες τις δυνατότητες που παρέχει η καμπίνα του αεροπλάνου.

Όπως βλέπουμε στο βίντεο, τα νέα καθίσματα που προτείνει η σχεδιαστική ομάδα δεν είναι μόνο σε ένα επίπεδο, αλλά μπορούν να έχουν και δεύτερο… όροφο, με τους επιβάτες να μοιράζονται στο εσωτερικό σε διάφορες επιφάνειες και σε πολλές εναλλακτικές μορφές μεταφοράς. Σύμφωνα με την εταιρία, το κόνσπετ βασίζεται στο ότι θα πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερη εκμετάλλευση του δεδομένου χώρου, κάτι που δημιουργεί την απαίτηση να ξεφύγει κανείς από τις δεδομένες λύσεις που επικρατούν σήμερα.

Κόντρα στην τάση για περιορισμό των κινήσεων των επιβατών, η νέα σχεδίαση δίνει σε αρκετές θέσεις στο αεροπλάνο την δυνατότητα στον επιβάτη ακόμα και να ξαπλώσει, ενώ του παρέχει ευχέρεια κινήσεων και αρκετό «αέρα» γύρω του, χωρίς να είναι στριμωγμένος. Τα καθίσματα εφαρμόζονται στο μέσο του αεροπλάνου, ενώ υπάρχει και αρκετός χώρος για την ύπαρξη θέσεων για βαλίτσες πάνω από τα κεφάλια τους.
Το ενδιαφέρον της όλης σχεδίασης είναι ότι μπορεί με εύκολο τρόπο να μετατραπεί ανάλογα το δρομολόγιο, για λίγους ή περισσότερους επιβάτες, για μικρής ή μεγάλης διάρκειας ταξίδια. Η ιδέα προς το παρόν βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης, όμως αν τελικά επικρατήσει (έστω και στοιχεία από αυτήν) είναι σίγουρο ότι θα κάνει τα αεροπορικά ταξίδια πολύ πιο άνετα και σίγουρα πολύ πιο ενδιαφέροντα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
πηγή: www.protothema.gr

 

About gus_maverick