Home / Αθλητισμός / Βήμα μπροστά για εμένα ο Παναθηναϊκός τονίζει ο Στραματσόνι

Βήμα μπροστά για εμένα ο Παναθηναϊκός τονίζει ο Στραματσόνι

Πολλή δουλειά και λίγες υποσχέσεις από τον Αντρέα Στραματσόνι στην παρουσίασή του από τον Παναθηναϊκό, τον οποίο και χαρακτήρισε ως ένα βήμα μπροστά για την καριέρα του.

Ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα του και μάλιστα μπροστά είναι ο Παναθηναϊκός για τον Αντρέα Στραματσόνι. Αυτό επεσήμανε ο ίδιος στην παρουσίασή του από την πράσινη ΠΑΕ στην οποία υποσχέθηκε μόνο πολλή δουλειά.

«Δεν θέλω να δίνω υποσχέσεις. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ, να βελτιωθούμε και να περάσουμε τις ιδέες μου στην ομάδα», τόνισε ο Ιταλός τεχνικός ο οποίος υπογράμμισε ότι λατρεύει τα ντέρμπι όπως και σε αυτό με τον Ολυμπιακό που θα κάνει το ντεμπούτο του.

«Το σίγουρο είναι ότι θα παίζουμε με δύο επιθετικούς και τέσσερις στην άμυνα. Η επίθεση φέρνει τα εισιτήρια, η άμυνα τα πρωταθλήματα», οι ατάκες του σχετικά με τον αγωνιστικό προφίλ που θα έχει ο Παναθηναϊκός με εκείνον στον πάγκο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αντρέα Στραματσόνι

«Καλή σας ημέρα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και τον τεχνικό διευθυντή που μου έδωσαν τη δυνατότητα να είμαι εδώ. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Δεν μου αρέσουν τα πολλά λόγια. Ξέρω ότι έχω έρθει σε έναν σύλλογο με μεγάλη παράδοση και με πολύ φανατικούς φιλάθλους. Δεν θέλω να πω πολλά λόγια».

Για το σύστημα που θα ακολουθήσει η ομάδα με εκείνον στον πάγκο:

«Όταν ένας προπονητής έρχεται στη μέση της χρόνιας έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από εκείνον που διαδέχεται. Ο προηγούμενος είχε πετύχει πολλά πράγματα. Έχω μεγάλο σεβασμό σε όλους. Έχω όμως τις δικές μου ιδέες και μέσα από τις πρώτες προπονήσεις που έχουμε κάνει είναι να καταλάβουμε τους παίκτες. Οι διευθυντές ήταν κοντά μας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Παναθηναϊκός θα παίξει με δύο επιθετικούς και τέσσερις στην άμυνα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα χρειαστούμε χρόνο για να προσαρμοστούμε στη νέα πραγματικότητα».

Για το επικείμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο (21/11):

«Η πρώτη μας αγωνιστική θα είναι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ίσως η πιο σημαντική αναμέτρηση της χρονιάς. Ξέρω για την επιθυμία όλων των οπαδών μας. Ξέρω τι συνέβαινε και στη Ρώμη και το Μιλάνο. Όταν πήγα με τον πρόεδρο στο γήπεδο. Το φαντάστηκα γεμάτο. Όλοι θέλουν να αποτελούν κομμάτι μίας τέτοιας αναμέτρησης. Δεν έχω προλάβει να μπω στη φιλοσοφία αυτού του ματς, όμως λατρεύω να είμαι μέρος τέτοιων ματς».

Για το τι μπορούν να περιμένουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι:

«Βρήκα μία ομάδα συγκεκριμένη. Αυτό το διάστημα κάνουμε προπονήσεις χωρίς τους πέντε διεθνείς (Μπεργκ, Καρέλης, Νίνης, Πράνιτς και Χουχούμης) και κάνουμε προπονήσεις με παιδιά από την ομάδα Νέων. Προσπαθούμε σε αυτό το μικρό χρονικό διάσημα να προετοιμαστούμε για την αναμέτρηση. Δε θα ήθελα πριν μιλήσω να μάθω την ομάδα και να κατανοήσω την φιλοσοφία της. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και τους διευθυντές που με ενημερώνουν για τα πάντα. Η τελευταία λέξη όμως ανήκει σε εμένα. Θέλω να κατανοήσω πλήρως ορισμένα πράγματα και μετά να μιλήσουμε».

Για το αν μπορεί να δώσει κάποια υπόσχεση:

«Θέλω να πω ότι μου έδειξαν εμπιστοσύνη οι διευθυντές και ο πρόεδρος. Οφείλω να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη που μου επέδειξαν. Θέλω να κρίνομαι από τα αποτελέσματα που παίρνω. Δεν μου αρέσει να δίνω υποσχέσεις. Θέλω να μιλάμε μόνο για τα αποτελέσματα. Προς το παρόν χρειάζεται να δουλέψουμε σκληρά για να βελτιώσουμε ορισμένα πράγματα, ώστε το προπονητικό επιτελείο μας να πετύχει τη δουλειά του».

Για τον Μικαέλ Εσιέν και την επιστροφή του:

«Είναι ένας διάσημος παίκτης. Τον ήξερα από το Μιλάνο και τον είχα αντιμετωπίσει με την Ίντερ. Όντως το καλοκαίρι ήταν μία από τις καλύτερες μεταγραφές του συλλόγου. Χρειάζεται να έχουμε μία προσεκτική προσέγγιση. Εγώ θα λαμβάνω υπ’ όψιν τις αναφορές που έχω από το ιατρικό επιτελείο και τα όσα μου λέει ο ίδιος. Έχει βγάλει τις τελευταίες προπονήσεις. Είναι ένας έμπειρος παίκτης, που ξέρει πολύ καλά το σώμα του. Θα πρέπει να δείξουμε υπομονή, να μην πιέσουμε καταστάσεις και μέρα με τη μέρα να ανεβάζει εκείνος ρυθμό».

Για το προφίλ του και τη συμφωνία του με το «τριφύλλι»:

«Ομολογουμένως είμαι ένας νέος προπονητής. Στάθηκα λίγο τυχερός στα πρώτα βήματα της καριέρας μου, επειδή έχω 100 παρουσίες στο πρωτάθλημα της Ιταλίας και στο Europa League. Αυτό ήταν μία μεγάλη ευκαιρία για έναν προπονητή σαν εμένα. Έχω εμπιστοσύνη στο πρότζκετ που μου προτάθηκε από τον Παναθηναϊκό και οι φιλοδοξίες μας συμβαδίζουν. Έχουμε ένα μείγμα παικτών: νέους που έχουν όρεξη και έμπειρους που έχουν διάθεση να προσφέρουν. Μιλάμε μόνο για το παρόν, και το μέλλον μου είναι στον Παναθηναϊκό».

Για τις φήμες που υπάρχουν για τον Κονέ και τον Καρνέζη και αν έχει μιλήσει μαζί τους:

«Οι δύο πρώην παίκτες μου με πήραν τηλέφωνο. Και ο Καρνέζης που ήταν πρώην τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού. Και οι δύο μου ευχήθηκαν καλή τύχη. Συμπαθώ και τους δύο παίκτες. Όσον αφορά την επιστροφή του Καρνέζη, θα πρέπει να απευθυνθείτε στον πρόεδρο και εγώ ξέρω ότι τον θέλει η Ουντινέζε. Το ιταλικό πρωτάθλημα έχει γεμίσει από Έλληνες παίκτες όπως ο Μόρας, ο Μανωλάς, ο Φετφατζίδης, ο Κονέ και ο Καρνέζης. Όλοι τους αποδεικνύουν πως έχει ανέβει το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος».

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τι πιστεύει:

«Δεν είναι προσωπικό. Θα ήθελα να μιλήσω για τον αγώνα όταν πλησιάζει ο αγώνας αυτός».

Για το αν επιθυμεί την… ελληνοποίηση του Παναθηναϊκού:

«Έχω εμπιστοσύνη στους Έλληνες παίκτες. Οφείλει και ο κορμός της ομάδας να αντανακλά το έθνος της πόλης, των κατοίκων και γενικότερα του συλλόγου. Προέρχονται από τη Ρώμη που συνηθίζει να προωθεί τους ηγέτες της. Στο ποδόσφαιρο είμαστε σε ένα στάδιο διεθνοποίησης, όμως στα αποδυτήρια θα πρέπει να υπάρχουν Έλληνες που να εκφράζουν την ομάδα».

Για το σύστημα που θα ακολουθήσει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό:

«Δεν ξέρω (γέλια). Σας ζητάω συγγνώμη, επειδή είναι πολύ πρώιμο να απαντήσουμε. Λείπουν αρκετοί διεθνείς. Θέλω να τους δω, να μιλήσουμε, να ανταλλάξουμε μία χειραψία και μετά να μιλήσουμε για το ντέρμπι».

Για την τακτική που θα ακολουθεί ο Παναθηναϊκός με εκείνον στον πάγκο:

«Σίγουρα είμαι σε έναν μεγάλο σύλλογο με πολλά πρωταθλήματα. Όπως λέμε και στην Ιταλία, η επίθεση φέρνει τα εισιτήρια και η άμυνα τα πρωταθλήματα».

Για το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στον κόσμο:

«Έχω μεγάλο σεβασμό για την κατάσταση που βρήκα εδώ. Κάποιες φορές οι ομάδες έχουν τα πάνω και τα κάτω τους. Θα ήθελα τη στήριξη των οπαδών για να μπορέσουμε να τους δώσουμε χαρά. Αυτό όμως θα συμβεί αν θα δώσουμε εμείς το 100% του εαυτού μας».

Πριν από τον κ. Στραματσόνι μίλησαν στους εκπροσώπους του Τύπου οι κ.κ. Αλαφούζος και Φύσσας

«Ο προπονητής μας είναι νέος άνθρωπος με εμπειρίες και πολύ υψηλό επίπεδο. Ποδοσφαιρικό και μορφωτικό. Είναι ένας άνθρωπος που θα συνεχίσει την φιλοσοφία της ομάδας μας που είναι να αναδείξουμε νέους παίκτες και να βρίσκουμε και κάποιους πιο έμπειρους. Μόνο αν αναδείξουμε νέους παίκτες και βάλουμε πιο έμπειρους, με την κατάσταση στην Ελλάδα, μπορούμε να κάνουμε κάτι στην Ευρώπη. Τα κριτήρια στην Ελλάδα είναι διαφορετικά αλλά είμαι αισιόδοξος πως θα έχουμε εξελίξεις στα δικαστικά. Είμαι χαρούμενος που είναι εδώ ο νέος προπονητής, νιώθω ασφάλεια και του εύχομαι καλή τύχη», ήταν η τοποθέτηση του προέδρου του συλλόγου.

Από την πλευρά του, ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ δήλωσε: «Να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γιάννη Αναστασίου. Καταλαβαίνετε ότι η επιλογή μας έγινες βάσει του πρότζεκ που έχει η ομάδα. Είναι ένας νέος προπονητής που έχει πάθος για δουλειά. Είμαστε όλοι δίπλα του για να μπορέσουμε να τον στηρίξουμε και ευχόμαστε όλοι να έχει επιτυχίες με τον Παναθηναϊκό μας»

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή:http://www.sport-fm.gr/article/podosfairo/stramatsoni-bima-mprosta-gia-emena-o-panathinaikos/3121597

About basilis progressive