Home / Διεθνή / Α. Μέρκελ: Και η Ελλάδα να αναλάβει τις ευθύνες της στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ

Α. Μέρκελ: Και η Ελλάδα να αναλάβει τις ευθύνες της στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ

«Και η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της», σε ό,τι αφορά την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αυτήν τη στιγμή δεν είναι εξασφαλισμένη, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και ζήτησε την επείγουσα εντατικοποίηση του διαλόγου με την Τουρκία.

«Όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ πρέπει να συμμετάσχουν στην υποδοχή προσφύγων. Αυτό δεν είναι ευθύνη μόνο της Γερμανίας, αλλά όλων των κρατών-μελών. Σε αυτή την αποστολή ανήκει και η προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ- και η προστασία (της περιοχής) μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Αυτή σήμερα δεν είναι εξασφαλισμένη», δήλωσε η κ. Μέρκελ, μιλώντας σε συνάντηση του κόμματός της με θέμα την ψηφιοποίηση και επανέλαβε ότι στη Γερμανία μπορούν να μείνουν μόνο οι μετανάστες που έχουν ανάγκη προστασίας, επειδή πχ διαφεύγουν από πόλεμο ή πολιτικές διώξεις.

«Εκείνοι που δεν έχουν ανάγκη προστασίας, εκείνοι που έρχονται για οικονομικούς λόγους -όσο κατανοητοί και αν είναι αυτοί- δεν μπορούν να έχουν προοπτική να μείνουν σε εμάς. Και πρέπει να το πούμε καθαρά αν δεν μπορούμε να αναλάβουμε την απαραίτητη προστασία όσων το χρειάζονται», τόνισε η καγκελάριος.

About m bonsu