Home / Διεθνή / Αύξηση των επιθέσεων σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στη Γερμανία

Αύξηση των επιθέσεων σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στη Γερμανία

Πέντε φορές περισσότερες σε σχέση με το 2014

Βερολίνο, Γερμανία

Πέντε φορές περισσότερες επιθέσεις σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στη Γερμανία σημειώθηκαν το 2015 σε σχέση με το 2014, σύμφωνα με στοιχεία της γερμανικής αστυνομίας.

Συνολικά, το 2015 σημειώθηκαν 1.005 επιθέσεις σε σχέση με 199 επιθέσεις που είχαν σημειωθεί το 2014. Υπεύθυνα για το 90% των επιθέσεων θεωρούνται άτομα ακροδεξιάς ιδεολογίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η μεγαλύτερη αύξηση σε επιθέσεις σημειώθηκε στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου Ραφλ Γέγκερ είπε ότι οι ερευνητές έχουν επίσης διαπιστώσει αύξηση λεκτικών επιθέσεων στο Διαδίκτυο με θύματα μετανάστες.

Στη διάρκεια της νύχτας, χειροβομβίδα ερρίφθη σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Βίλινγκεν-Σβένινγκεν. Την χειροβομβίδα -η οποία δεν εξερράγη- ανακάλυψε φύλακας.

Πέρυσι, αριθμός ρεκόρ 1,1 εκατομμυρίων ατόμων κατέθεσε αιτήσεις ασύλου στη Γερμανία -πολλοί από τη Συρία. Σε μία προσπάθεια να μειώσει τον αριθμό αιτήσεων ασύλου, η Γερμανία θα επεκτείνει τον κατάλογο των ασφαλών κρατών, περιλαμβάνοντας σε αυτά το Μαρόκο, την Αλγερία και την Τυνησία, ενώ έχει ήδη συμπεριλάβει την Αλβανία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και το Κόσοβο.

Newsroom ΔΟΛ

About admin