Home / Ειδήσεις / Αυτό κι αν ήταν έκπληξη: Παιδιά στην Ιρλανδία βρήκαν ναρκωτικά σε αβγό kinder-έκπληξη

Αυτό κι αν ήταν έκπληξη: Παιδιά στην Ιρλανδία βρήκαν ναρκωτικά σε αβγό kinder-έκπληξη

Στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει απαγορευτεί για λόγους ασφαλείας. Ο λόγος για το αβγό «Kinder-έκπληξη», που μας χάριζε κάθε φορά μικρά, πολύχρωμα (και συχνά ανούσια) παιχνίδια. Βέβαια, το FDA, που είναι υπεύθυνο για τους κανονισμούς ασφάλειας τροφίμων και φαρμάκων στις ΗΠΑ, δεν νομίζουμε ότι είχε υπόψιν του το παρακάτω σενάριο όταν αποφάσισε να απαγορεύσει τα σοκολατένια αβγά. Αιτία είχε σταθεί ο κίνδυνος κατάποσης των πλαστικών παιχνιδιών και σε καμία περίπτωση ο κίνδυνος να… εθιστεί το παιδί στα ναρκωτικά.

Δύο αδέλφια ηλικίας πέντε και οκτώ ετών αντίστοιχα από την Βόρεια Ιρλανδία απογοητεύτηκαν όταν άνοιξαν το σοκολατένιο αβγό τους και αντί για κάποιο παιχνίδι βρήκαν μια διάφανη σακούλα με μια άσπρη σκόνη. Τα παιδιά αμέσως ειδοποίησαν τον πατέρα τους, ο οποίος με την σειρά του κάλεσε τις αρχές.

Η σκόνη δεν ήταν ούτε ζάχαρη, ούτε αλάτι, αλλά… μεταμφεταμίνη, γνωστό εξαρτησιογόνο ναρκωτικό. Το περιστατικό επιβεβαίωσε η αστυνομία του Limavady στη Βόρεια Ιρλανδία, η οποία διερευνά το περιστατικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τύχη τα παιδιά δεν κατανάλωσαν την λευκή σκόνη.

πηγή : huffingtonpost.gr

About Kostas Athanasoulis