Home / Κόσμος / Αυτή είναι η πρόταση της Ελλάδας στους ηγέτες της ευρωζώνης

Αυτή είναι η πρόταση της Ελλάδας στους ηγέτες της ευρωζώνης

Ενδιάμεση λύση έως το τέλος Ιουλίου, ώστε να καλυφθούν οι άμεσες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, προτείνει η Ελλάδα παράλληλα με την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το νέο πρόγραμμα στήριξης.
Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, «η πρόταση της ελληνικής πλευράς είναι ρύθμιση μέχρι το τέλος το μήνα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν «ακούμε» και άλλες προτάσεις σύντομου χρόνου, προκειμένου στο διάστημα αυτό να προετοιμαστεί η «μεγάλη βιώσιμη συμφωνία».

Κατά τις ίδιες πηγές, στην τετραμερή συνάντηση Τσίπρα, Μέρκελ, Ολάντ και Γιούνκερ συζητήθηκε ο «οδικός χάρτης προκειμένου να υπάρξει αποτέλεσμα», ενώ αύριο η ελληνική κυβέρνηση θα παρουσιάσει το «κοινό έδαφος για μια βιώσιμη συμφωνία, λαμβάνοντας υπόψη το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, τις κοινές θέσεις των πολιτικών αρχηγών και τις προτάσεις των θεσμών».

Αύριο συνέρχεται, επίσης, με τηλεδιάσκεψη το Eurogroup προκειμένου να εξετάσει το «κοινό έδαφος».

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, η φόρμουλα που προκρίνεται είναι να τρέξουν παράλληλα ένα πρόγραμμα – γέφυρα, είτε ενός μήνα, είτε λίγο μεγαλύτερο, παράλληλα με τις διαπραγματεύσεις για το τρίτο πακέτο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι χρηματοδοτικές ανάγκες κατά τη διάρκεια του σύντομου, ενδιάμεσου προγράμματος υπολογίζονται περί τα 7 δις ευρώ.

Την ελληνική πρόταση παρουσιάζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη σύνοδο των ηγετών της ευρωζώνης, ενώ πληροφορίες από τους ξένους ανταποκριτές στις Βρυξέλλες κάνουν λόγο για πιθανή σύγκλιση νέας συνόδου κορυφής, και των 28 ηγετών της Ευρωπαϊκής Ενωσης αυτή τη φορά, την Κυριακή.

About totritomati