Home / Πολιτισμός / Αυλαία το Σάββατο για το φεστιβάλ «Αισχύλεια 2015»

Αυλαία το Σάββατο για το φεστιβάλ «Αισχύλεια 2015»

Με την βεβαιότητα ότι ο πολιτισμός είναι το αντίδοτο της κρίσης, μέσα στις δύσκολες ώρες που περνά η χώρα, ο δήμος Ελευσίνας σηκώνει στις 11 Ιουλίου, την αυλαία των «Αισχυλείων», ενός Φεστιβάλ που μετρά σαράντα χρόνια δημιουργικής πορείας.

Οκτώ θεατρικές παραστάσεις κι ανάμεσα τους η τριλογία της Ορέστειας από τον κινεζικό θίασο Beijing Pingju Theater σε σκηνοθεσία του Λούο Τζιν Λιν, επτά μουσικές συναυλίες, ένας μαραθώνιος με εννέα έργα σύγχρονης ελληνικής θεατρικής δημιουργίας, κινηματογραφικές προβολές και τρεις εικαστικές εκθέσεις θα ξεδιπλωθούν έως το τέλος Οκτωβρίου.

Στο ατμοσφαιρικό, γεμάτο ενέργεια, Παλαιό Ελαιουργείο στην παραλία της Ελευσίνας και στα πλαίσια του καθιερωμένου και σημαντικού εικαστικού προγράμματος των Αισχυλείων, συμμετέχει εφέτος ο διάσημος Λιβανέζος μουσικός καλλιτέχνης Ταρέκ Ατούι, με το έργο «I/E Eleusis». Πρόκειται για ένα πρότζεκτ ηχογραφήσεων και περφόρμανς ειδικά σχεδιασμένο για την Ελευσίνα σε συνεργασία με τον Άγγλο μουσικό Κρις Γουάτσον, και τον φωτογράφο Αλεξάντερ Γκίρκινγκερ. Το πρότζεκτ επιμελείται η ομάδα locus Αthens και συμμετέχουν Έλληνες και ξένοι μουσικοί, οι οποίοι θα πλαισιώσουν τις διαφορετικές περφόρμανς που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Η αναγνώριση των Αισχυλείων με την είσοδο τους στη λίστα των καλύτερων Φεστιβάλ της Ευρώπης αλλά και η απονομή του λογότυπου της Ένωσης Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ (EFFE) για το 2015-2016, ενισχύουν την υποψηφιότητα του δήμου Ελευσίνας για τη διεκδίκηση και κατάκτηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021, εκτιμά ο δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς.

Στην παρουσίαση σήμερα του προγράμματος των Αισχυλείων, ο ίδιος αναφέρθηκε στο παραπάνω γεγονός, σημειώνοντας ότι «πιστοποιεί την εξωστρέφεια του Φεστιβάλ, την έντονη συμμετοχή της κοινωνίας στις δράσεις του και την βαθιά προσήλωση στην υπηρεσία των τεχνών».

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Αισχυλείων στον ιστότοτοπο www.aisxylia.gr

About totritomati