Home / Αθλητισμός / Αρωγός στην εκστρατεία της FARE ο Ολυμπιακός

Αρωγός στην εκστρατεία της FARE ο Ολυμπιακός

Κατά των διακρίσεων και του ρατσισμού τάσσεται η ΠΑΕ Ολυμπιακός, που στηρίζει έμπρακτα συμμετέχοντας στην εκστρατεία της FARE «Football People».

Όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται στην ανακοίνωση της πειραϊκής ομάδας «…  ο σύλλογός μας και φέτος θα συμμετάσχει στην εκστρατεία της FARE ενάντια σε κάθε διάκριση, όπου κι αν ζούμε, όποια και αν είναι η σύνδεσή μας με το παιχνίδι, ανεξάρτητα από την καταγωγή μας! Η εκστρατεία διαρκεί δύο εβδομάδες, αρχής γενομένης από σήμερα, 8 Οκτωβρίου και λήγει στις 22 Οκτωβρίου».

Η συγκεκριμένη εκστρατεία έχει στόχο την αύξηση της ευαισθητοποίησης του κοινού για τις διακρίσεις στο ποδόσφαιρο, τη δημιουργία ενός ενωμένου μετώπου, συσπειρώνοντας όλους στο ποδόσφαιρο και την ανάπτυξη νέων ιδεών και πρακτικών κατά των διακρίσεων.

Ένα βασικό μέρος των δραστηριοτήτων είναι οι εκδηλώσεις που προωθούν την κοινωνική ένταξη, φέρνοντας τους ανθρώπους από διαφορετικές κοινότητες μαζί, μέσω του αθλητισμού.

Η καμπάνια ξεκίνησε ως μια μικρή εκστρατεία σε εννέα χώρες το 2001 και έχει γίνει πλέον η μεγαλύτερη σειρά δραστηριοτήτων για την καταπολέμηση των διακρίσεων στον αθλητισμό.

Πηγή: www.naftemporiki.gr

About gus_maverick