Home / Αθλητισμός / Αρχίζει στο Πεκίνο η γιορτή του στίβου

Αρχίζει στο Πεκίνο η γιορτή του στίβου

Στη «Φωλιά του Πουλιού», δηλαδή στο στάδιο του Πεκίνου όπου διεξήχθησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες το 2008, αρχίσει αύριο η μεγάλη γιορτή του στίβου. Το 15ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της IAAF θα φιλοξενήσει σχεδόν 2.000 αθλητές και αθλήτριες από 207 χώρες και ανάμεσά τους, τα μεγαλύτερα «αστέρια» του κλασσικού αθλητισμού, που υπόσχονται εννέα ημέρες (22-30/8) πλούσιας αγωνιστικής δράσης, έντονου συναγωνισμού και υψηλών επιδόσεων. Πρώτο αγώνισμα της διοργάνωσης ορίστηκε να είναι ο Μαραθώνιος των ανδρών.

Η ελληνική αποστολή θα εκπροσωπηθεί με πέντε αθλητές και πέντε αθλήτριες και πρώτη στη «μάχη» θα ριχθεί η Σοφία Υφαντίδου, η οποία φέτος βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ (6.113β.), με τη συμμετοχή της αύριο στα τέσσερα πρώτα αγωνίσματα του επτάθλου (100μ. εμπόδια, ύψος, σφαίρα, 200μ.), ενώ το μεσημέρι θα αγωνιστεί στον β? προκριματικό του επί κοντώ ο Κώστας Φιλιππίδης με στόχο, όχι μόνο την πρόκριση στον τελικό της Δευτέρας, αλλά και μια θέση στο βάθρο των νικητών. Ο Έλληνας πρωταθλητής έχει μια από τις καλύτερες επιδόσεις φέτος στον κόσμο (5,91) με το όριο πρόκρισης να είναι στα 5,70.

Εκτός του Μαραθώνιου ανδρών, το πρόγραμμα έχει άλλους δύο τελικούς, της σφαιροβολίας γυναικών και των 10.000μ. ανδρών,

Την Κυριακή, η Υφαντίδου θα ολοκληρώσει την προσπάθειά της στο έπταθλο με τα άλλα τρία αγωνίσματα (μήκος, ακόντιο, 800μ.) και ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ θα αγωνιστεί στον τελικό δρόμο των 20χλμ. βάδην. Στο πρόγραμμα υπάρχουν ακόμη οι τελικοί της σφυροβολίας ανδρών, της σφαιροβολίας ανδρών και ο μεγάλος τελικός των 100μ. ανδρών, με τον Γιουσέιν Μπολτ να είναι και πάλι το κυρίαρχο πρόσωπο των αγώνων.

About totritomati