Home / αφιέρωμα / Αράχωβα, η κοσμοπολίτισσα του χειμερινού τουρισμού

Αράχωβα, η κοσμοπολίτισσα του χειμερινού τουρισμού

Χτισμένη στις πλαγιές του Παρνασσού και μια ανάσα από το χιονοδρομικό του κέντρο αλλά και από τον εθνικό του δρυμό ξανοίγεται η μοναδική Αράχωβα.

Ως αγαπημένη των επωνύμων βρίσκεται σε διαρκή ταλάντευση ανάμεσα στο lifestyle και στη μαγεία των κοντινών Δελφών.

Τα κοσμικά δρομάκια της συγκεντρώνουν τις προτιμήσεις δεκάδων επισκεπτών, ενώ η πόλη προσφέρει επιλογές για όλα τα βαλάντια και διασκέδαση μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Από τα σκαλοπάτια του Αγίου Γεωργίου και τον προαύλιο χώρο του μπορεί κανείς να απολαύσει την εξαιρετική θέα προς τον Παρνασσό και τους Δελφούς.

Η απόλυτη δραστηριότητα είναι το σκι ενώ ο εθνικός δρυμός προσφέρεται για περπάτημα στη φύση, διαδρομές που μπορεί κανείς να κάνει με ποδήλατο βουνού ή και με τζιπ.

Η παραδοσιακή κουζίνα στην Αράχωβα έχει την τιμητική της όπως και τα ντόπια φαγητά όπως το κοκορέτσι, το κοντοσούβλι αλλά και ο κόκορας με τις χυλοπίτες καθώς και το αρνάκι στη γάστρα.

Αξίζει κανείς να δοκιμάσει τη γεύση της φορμαέλας, του παραδοσιακού τυριού της Αράχωβας, παρασκευασμένου από ντόπιο αιγοπρόβειο γάλα.

Οδικώς, από την Αθήνα η απόσταση είναι μόλις 160 χλμ, γεγονός που θα σας φέρει με άνεση σε 2 ώρες εκεί ενώ από τη Λιβαδειά απέχει περίπου 35χλμ.

www.cnn.gr

About gus_maverick