Home / Οικονομία / Απώλειες στις συντάξεις βλέπει το γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής

Απώλειες στις συντάξεις βλέπει το γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής

Για απώλειες στις συντάξεις των σημερινών απασχολούμενων και πιθανές μειώσεις μετά από δύο με τρία χρόνια και στις αποδοχές των σημερινών συνταξιούχων κάνει λόγο σε έκθεση του το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής.

Τονίζει ότι το σχέδιο Κατρούγκαλου γεννά πολλά ερωτήματα, τόσο για τον υπολογισμό της σύνταξης, όσο και για τα ποσοστά αναπλήρωσης, ενώ επισημαίνει την ανάγκη να διατηρηθούν τρία ταμεία, αντί του ενός που προβλέπει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Στην έκθεση καταγράφονται ανησυχίες για την εμφάνιση δημοσιονομικού κενού στον προϋπολογισμό του 2016, λόγω καθυστερήσεων στη θέσπιση του ασφαλιστικού αλλά και μιας σειράς φορολογικών ρυθμίσεων.

Σε ότι αφορά την περίοδο μετά το μνημόνιο, οι οικονομολόγοι της Βουλής τονίζουν ότι, λογικά, δεν θα χρειαστεί ένα νέο πρόγραμμα, εάν το τρέχον εφαρμοστεί ικανοποιητικά, ίσως χρειαστεί καταλήγουν να ανοιχτεί μια προληπτική γραμμή πίστωσης.
Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/305341/apoleies-stis-sudaxeis-vlepei-to-grafeio-proupologismou-tis-voulis/#ixzz3yNV5BmrZ
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

 

About totritomati