Home / Πολιτισμός / Κινηματογράφος / Από που εμπνεύστηκε την φωνή του Joker ο Heath Ledger (Videos)

Από που εμπνεύστηκε την φωνή του Joker ο Heath Ledger (Videos)

Ο Joker του Heath Ledger ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους κακούς που έχουν περάσει από τον κινηματογράφο. Δείτε από που εμπνεύστηκε τη φωνή του ο ηθοποιός (Videos)

Ο Heath Ledger ήταν ένας από τους λίγους ηθοποιούς που βραβεύθηκαν με Όσκαρ μετά τον θάνατό τους. Ωστόσο, δεν θα μπορούσε να είχε συμβεί διαφορετικά, χάρη στην απίστευτη ερμηνεία του στον ρόλο του Joker στον “Σκοτεινό Ιππότη”.

Η αλήθεια είναι πως κανείς δεν περίμενε από το όμορφο αγόρι της ρομαντικής κομεντί “10 Things I Hate About You” να μπορέσει ενσαρκώσει με αυτόν τον μοναδικό τρόπο τον μισητό χαρακτήρα του Joker και να καταφέρει να χαρίσει στον κόσμο της έβδομης τέχνης μια από τις καλύτερες ερμηνείες των τελευταίων ετών.

Ο Joker, του Heath Ledger θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους σκοτεινούς χαρακτήρες του κινηματογράφου που έχει μείνει στην ιστορία. Μάλιστα, οι κριτικοί κινηματογράφου είχαν αποδώσει το 75% της επιτυχίας της τριλογίας στον Ledger και στις σκηνές που ήταν σαν να τις ζούσε και ο ίδιος ο ηθοποιός.

Από που όμως εμπνεύστηκε ο Heath Ledger τη χαρακτηριστική φωνή του Joker;

“Κλειδώθηκε σ’ ένα δωμάτιο ξενοδοχείου για εβδομάδες μελετώντας τον χαρακτήρα του. Ήταν κάτι που συνήθιζε να κάνει. Του άρεσε να ‘βουτά’ στον χαρακτήρα”, είχε δηλώσει ο πατέρας του ηθοποιού στο ντοκιμαντέρ “Too Young To Die”.

Όταν περιεργαζόταν τον χαρακτήρα του υιοθετήσει ένα τικ που θα ταίριαζε γάντι στον Joker, και αυτό δεν ήταν άλλο από το ελαφρύ τράνταγμα του κεφαλιού ή τα κλειστά μάτια όταν ο κακός του σινεμά απολάμβανε το χάος γύρο του.

Παράλληλα, υιοθέτησε τη βαθιά φωνή και το σαδιστικό γέλιο,που έμεινε στην ιστορία.

Οι φήμες θέλουν τη βαθιά φωνή του Joker να έχει εμπνευστεί από την τηλεοπτική συνέντευξη του μουσικού Tom Waits, το 1979. Ισχυρισμοί που ενισχύονται και από τη συνεργασία των δυο ηθοποιών το 2009 στην ταινία ο “Μαγικός κόσμος του Δόκτωρ Παρνάσους”, ωστόσο δεν ξεκαθαρίζεται αν οι δυο τους είχαν γνωριστεί προσωπικά.

Παρόλα αυτά, η ομοιότητα στην φωνή τους είναι ξεκάθαρη στο παρακάτων βίντεο:

(ΠΗΓΗ: Τheladbible)

About Vassilis Batzis