Home / Αθλητισμός / Αποχώρησε ο διευθυντής επικοινωνίας της FIFA, Βάλτερ Ντε Γκρεγκόριο

Αποχώρησε ο διευθυντής επικοινωνίας της FIFA, Βάλτερ Ντε Γκρεγκόριο

Η FIFA γνωστοποίησε την Πέμπτη με ανακοίνωσή της ότι ο διευθυντής επικοινωνίας, Βάλτερ Ντε Γκρεγκόριο, αποχωρεί άμεσα από τη θέση του, μολονότι θα συνεχίσει να υπηρετεί την Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία σε μια συμβουλευτική βάση έως το τέλος του έτους.

Ο Ντε Γκρεγκόριο εντάχθηκε στους κόλπους της FIFA τον Σεπτέμβριο του 2011 και είχε το ελεύθερο να μιλάει για λογαριασμό της FIFA και να εμφανίζεται σε δημόσιες συζητήσεις και στην τηλεόραση.

Αντιμετώπισε μόνος του τα ΜΜΕ πριν από δύο εβδομάδες, την ημέρα που η ελβετική αστυνομία συνέλαβε επτά στελέχη της FIFA με τις κατηγορίες για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Επίσης προλόγισε τη συνέντευξη Τύπου στις 2 Ιουνίου, όπου ο επικεφαλής της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, ανακοίνωσε την αποχώρησή του και ζήτησε την εκλογή νέου προέδρου. Ενώ ο Μπλάτερ εκφωνούσε το λόγο του, ο Ντε Γκρεγκόριο ήταν εμφανώς αναστατωμένος και φάνηκε έτοιμος να δακρύσει.

«Ο Βάλτερ έχει εργαστεί εκπληκτικά σκληρά τα τελευταία τέσσερα χρόνια και είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες για όλα όσα έχει κάνει. Χαίρομαι που θα μπορούμε να συνεχίσουμε να αξιοποιούμε την εμπειρία του μέχρι το τέλος του έτους» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της FIFA, Ζερόμ Βαλκ, για τον Ντε Γκρεγκόριο, του οποίου ο βοηθός, Νικολά Μαϊνγκό, θα αναλάβει προσωρινά να ασκεί τα καθήκοντα του διευθυντή επικοινωνίας.

Ο Ντε Γκρεγκόριο ήταν επικεφαλής των αθλητικών στην ελβετική εφημερίδα «Blick» και δημοσιογράφος στη «SonntagsZeitung» και το περιοδικό «Weltwocha».

 

πηγή:http://sports.in.gr/football/international/article/?aid=1500004174#ref=latestarticles

About basilis progressive