Home / Πολιτική / Αποφυλακίστηκε ο Β. Παπαγεωργόπουλος

Αποφυλακίστηκε ο Β. Παπαγεωργόπουλος

Ύστερα από 881 μερόνυχτα εγκλεισμού στις φυλακές Διαβατών για την πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης των 17,9 εκατ. ευρώ από τα δημοτικά ταμεία, ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος είναι από σήμερα και πάλι ελεύθερος.

Στις 4.11 το απόγευμα βγήκε στον αύλειο χώρο των φυλακών, όπου τον περίμενε η σύζυγός του Ελένη. Επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο, που οδηγούσε συγγενικό του πρόσωπο, κι αφού πέρασε την πύλη του σωφρονιστικού καταστήματος, σταμάτησε και βγήκε από το όχημα προκειμένου να κάνει μία δήλωση στους δημοσιογράφους.

Όπως και στις δεκάδες επιστολές του κατά την περίοδο της κράτησής του, ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης μίλησε για αδικία. «Με αδίκησαν όσο ελάχιστους ανθρώπους» ήταν οι πρώτες του δηλώσεις, την ώρα που τα φλας των φωτορεπόρτερ άστραφταν. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο νέο νόμο Παρασκευόπουλου, χάρη στις ευεργετικές διατάξεις του οποίου -όπως είπε- αποφυλακίστηκε, ενώ, μιλώντας σε τρίτο πρόσωπο, εξέφρασε την πίστη του ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα η ελληνική Δικαιοσύνη «θα αποκαταστήσει την τιμή και την υπόληψη του δήμαρχου Θεσσαλονίκης». Στη «βροχή» ερωτήσεων που δέχθηκε από τους δημοσιογράφους, πριν μπει πάλι στο αυτοκίνητο και αναχωρήσει, ο Β. Παπαγεωργόπουλος απάντησε ότι «θα έχουμε την ευκαιρία να τα ξαναπούμε».

Το νέο της αποφυλάκισής του τον βρήκε κατά τις 12.30 το μεσημέρι. Λίγη ώρα νωρίτερα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με το υπ’ αριθμόν 841/2015 βούλευμα που εξέδωσε, αποφαινόταν να τον αφήσει ελεύθερο υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Υιοθετώντας την θετική προς την κατεύθυνση της αποφυλάκισης πρόταση της αντεισαγγελέως Πρωτοδικών Αλεξάνδρας Ανδρέου, το δικαστικό συμβούλιο έκανε δεκτή την σχετική αίτηση που είχε καταθέσει το προηγούμενο διάστημα ο τέως δήμαρχος, επικαλούμενος την πιστοποίηση ότι έχει αναπηρία μεγαλύτερη του 67%.

About totritomati