Home / Αθλητισμός / Μπάσκετ / NBA / Αποσύρθηκε ο Τούρκογλου

Αποσύρθηκε ο Τούρκογλου

Τέλος στην καριέρα του αποφάσισε να βάλει ο Χέντο Τούρκογλου. Ο Τούρκος άσος ανακοίνωσε το «αντίο» στα παρκέ, αλλά και πως θα αναλάβει πόστο στην ομοσπονδία της χώρας του.

Τον επίλογο σε μια καθ’ όλα αξιόλογη καριέρα αποφάσισε να γράψει ο Χέντο Τούρκογλου. Ο 36χρονος φόργουορντ, που τα 15 προηγούμενα χρόνια έπαιζε στο ΝΒΑ, ανακοίνωσε πως αποσύρεται αλλά και ότι θα αναλάβει πόστο για την ανάπτυξη του μπάσκετ στην ομοσπονδία της χώρας του. Τη Δευτέρα σε συνέντευξη Τύπου θα ανακοινώσει λεπτομέρειες.

Ο Τούρκογλου έπαιξε τέσσερις σεζόν στην Εφές, προτού επιλεγεί το 2000 στο νούμερο 16 του ντραφτ από τους Κινγκς και μετακομίσει στο ΝΒΑ. Έπαιξε σε Σακραμέντο, Σαν Αντόνιο, Ορλάντο, Τορόντο, Φίνιξ και πέρσι στους Κλίπερς έχοντας 11,1 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2,8 ασίστ κατά μέσο όρο στην καριέρα του. Το 2008 αναδείχθηκε πιο βελτιωμένος παίκτης του πρωταθλήματος.

Επίσης υπήρξε επί σειρά ετών βασικό στέλεχος της εθνικής Τουρκίας με την οποία κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2001 και το Μουντομπάσκετ του 2010, που αμφότερα φιλοξενήθηκαν στην πατρίδα του.

πηγή sport fm

About m bonsu