Home / Ειδήσεις / «Αποστολή»: Πέντε φιλανθρωπικές δράσεις στα Ιωάννινα

«Αποστολή»: Πέντε φιλανθρωπικές δράσεις στα Ιωάννινα

Στήριξη σε οικογένειες του Νομού

Αθήνα

Πέντε δράσεις με στόχο την πολύπλευρη και ουσιαστική στήριξη στις οικογένειες του Νομού Ιωαννίνων που ζούνε κάτω από τα όρια της φτώχειας, πραγματοποίησε ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων.

Ειδικότερα, μετά από λεπτομερή αξιολόγηση και με γνώμονα την κατά το δυνατόν πληρέστερη κάλυψη των αναγκών των οικογενειών που πλήττονται, ο Οργανισμός προχώρησε στην παροχή τροφίμων και φαρμακευτικού υλικού, σε εκστρατεία ενημέρωσης και πρόληψης για την άνοια, στη δωρεά 20.000 βιβλίων, καθώς και στην έναρξη καινοτόμου Δράσης Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στις ενορίες του Νομού.

Ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» Κωνσταντίνος Δήμτσας παρέδωσε στον μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμο 100 οικογενειακά δέματα τροφίμων και φάρμακα, όπως και 20.000 βιβλία, που συγκέντρωσαν οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Πειραιώς για τη δημιουργία βιβλιοθήκης στo Εκκλησιαστικό Λύκειο Βελλάς καθώς και τους μαθητές των ακριτικών σχολείων της περιοχής.

Παράλληλα η «Αποστολή» και ο Εθνικός Φορέας Ανακύκλωσης «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» ανακοίνωσαν την έναρξη Δράσης Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στις ενορίες με τον τίτλο «Αποστολή: Άνθρωπος και Περιβάλλον», που τελεί υπό την αιγίδα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

Στο πλαίσιο της δράσης, θα τοποθετούνται σε ενορίες Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης όπου θα επιστρέφονται για ανακύκλωση οι μεταλλικές, πλαστικές και γυάλινες συσκευασίες. Το σύνολο των εσόδων από τις ανακυκλούμενες συσκευασίες θα διατίθενται για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας και των δομών στήριξης ευάλωτων ομάδων πληθυσμού.

Η δράση Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στις Ενορίες εγκαινιάστηκε με την τοποθέτηση ενός Ολοκληρωμένου Κέντρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στο χώρο του Γηροκομείου της Μητρόπολης Ιωαννίνων, παρουσία του Μητροπολίτη και 300 μαθητών που έσπευσαν να πλαισιώσουν την πρωτοβουλία ανακυκλώνοντας συσκευασίες που είχαν ήδη συλλέξει με σκοπό να ενισχύσουν με την πράξη τους το Γηροκομείο.

Τα Ιωάννινα ήταν, επίσης, ένας ακόμη σταθμός της μεγάλης πανελλαδικής εκστρατείας ενημέρωσης και πρόληψης για την άνοια της «Αποστολής» με τη ενεργό στήριξη και τη συνεργασία της ελληνικής εταιρίας ΜΕΓΑ και των Sani Sensitive.

Από το προσωπικό του «Καρέλλειου – Ολοκληρωμένη Μονάδα Αντιμετώπισης Alzheimer & Συναφών Παθήσεων της Αποστολής» πραγματοποιηθήκαν στη περιφέρεια της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων, δωρεάν τεστ μνήμης σε 110 ανθρώπους άνω των 60 ετών, ενώ στη «Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία» διοργανώθηκε ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με την άνοια με στόχο την ανακούφιση τόσο των πασχόντων όσο και του οικογενειακού τους περιβάλλοντος.

«Λόγω της αύξησης του προσδόκιμου ζωής πανελλαδικά, αυξάνονται και τα περιστατικά άνοιας, μεγάλος αριθμός των οποίων παραμένουν χωρίς διάγνωση ειδικά στην περιφέρεια. Μέσα από την εκστρατεία αυτή προσπαθούμε να καλύψουμε αυτό το κενό σε συνεργασία πάντα με τους κατά τόπους φορείς» δήλωσε η υπεύθυνη της Δομής, Αικατερίνη Ευθυμιοπούλου.

Ο μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και την «Αποστολή» για την στήριξη της περιοχής του και ιδιαίτερα των ανθρώπων που βρίσκονται σε ένδεια και πρόσθεσε:

«Το έργο της ‘Αποστολής’ αποτελεί τη ζωντανή μαρτυρία της Εκκλησίας σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα. Το ενδιαφέρον της Εκκλησίας μας παραμένει άσβεστο για όλους τους ανθρώπους, τις χιλιάδες των οικογενειών, που έχουν χάσει τις δουλειές τους, έχουν δει τη ζωή τους να αλλάζει, δυστυχώς, προς το χειρότερο».

Ο γενικός διευθυντής Κωνσταντίνος Δήμτσας ευχαρίστησε την Τράπεζα Πειραιώς για την σημαντική προσφορά των εργαζομένων της, την εταιρεία ΜΕΓΑ για την πολύτιμη συμβολή της στην πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης και πρόληψης για την άνοια και την Ανταποδοτική Ανακύκλωση για τη νέα δράση που δεν στοχεύει μόνο στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και στην προσφορά στον άνθρωπο.

«Όσο η οικονομική κρίση βαθαίνει, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος και η ‘Αποστολή’ προχωρούν στην υλοποίηση προγραμμάτων που δεν αφορούν μόνο την αντιμετώπιση της οικονομική κρίσης αλλά και την ενίσχυση της εκπαίδευσης των παιδιών και την δημιουργία  πολλαπλών δράσεων μέσω των οποίων οι Έλληνες θα ενισχύουν την αλληλεγγύη και την συνοχή της χώρας. Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση και να αλλάξουμε την Ελλάδα» τόνισε ο κ. Δήμτσας.

Newsroom ΔΟΛ

About Kostas Athanasoulis