Home / Ειδήσεις / Αποκλείει το ενδεχόμενο ματαίωσης του δημοψηφίσματος ο Ν.Φίλης

Αποκλείει το ενδεχόμενο ματαίωσης του δημοψηφίσματος ο Ν.Φίλης

Το ενδεχόμενο ματαίωσης της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος απέκλεισε κατηγορηματικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, εκτιμώντας πως το δημοψήφισμα αποτελεί καθοριστικό στοιχείο της διαπραγμάτευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο κ. Φίλης μιλώντας στον ραδιοσταθμό Βήμα FM υπεραμύνθηκε του της απόρριψης της πρότασης των θεσμών στο επικείμενο δημοψήφισμα υποστηρίζοντας πως «όσο πιο ισχυρή είναι η λαϊκή αξίωση με το “όχι”, τόσο πιο ισχυρή θα είναι και η θέση της διαπραγμάτευσης της χώρας μας την επομένη του δημοψηφίσματος».

» Διότι το δημοψήφισμα είναι ένα στοιχείο ισχυρό, καθοριστικό, σε μία διαπραγμάτευση, η οποία ακόμα και σήμερα συνεχίζεται, δεν έχει τελειώσει» δήλωσε δήλωσε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς εάν είναι ανίσχυρο το «όχι», ο κ. Φίλης απάντησε: «Εάν είναι ανίσχυρο, μπερδεύεται το πράγμα… Αν είναι «ναι», σημαίνει πολιτική κρίση στην Ελλάδα και σημαίνει ότι ο λαός επιλέγει να ψηφίσει ένα χειρότερο μέλλον, διαρκούς λιτότητας».

Κληθείς να διευκρινίσει, εάν στην περίπτωση του «ναι» θα διαλυθεί η Βουλή και θα πάμε σε εκλογές, σημείωσε: «Δεν το ξέρω αυτό. Πιστεύω ότι από αυτήν τη Βουλή δεν μπορεί να βγει άλλη κυβέρνηση, ο λαός έχει ψηφίσει με συγκεκριμένη εντολή. Από κει και πέρα θα γίνουν συζητήσεις και με τα άλλα κόμματα, σε αυτό το ευφάνταστο πολιτικό σενάριο του “ναι” που μου λέτε».

» Κατά την προσωπική μου γνώμη, δεν μπορούμε να υπηρετήσουμε εμείς μία πολιτική των πιστωτών» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι εάν δεν υπάρξει το «ναι» «είναι θέμα συζήτησης στη Βουλή και είναι λογικό, η δημοκρατική τάξη αυτό λέει, όταν δεν μπορείς να ικανοποιήσεις εσύ μία πολιτική, δεν είναι αυτή η πολιτική σου, να μην αναλάβεις την ευθύνη. Αλλά από αυτήν τη Βουλή δεν θα βγει άλλη κυβέρνηση».

Ο κ. Φίλης τόνισε ότι το «όχι» «θα ενεργοποιήσει μία γρήγορη και έντιμη διαπραγμάτευση», ενώ σε ερώτηση εάν υπάρχει σκέψη να ματαιωθεί το δημοψήφισμα ήταν κατηγορηματικός: «Όχι! Κάνουμε το παν για να πετύχει» υπογράμμισε.

 

πηγή:http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500008596#ref=latestarticles

About basilis progressive