Home / Διεθνή / Απεργία πείνας από μετανάστες στην Τσεχία

Απεργία πείνας από μετανάστες στην Τσεχία

Εθελοντές από ομάδες αλληλεγγύης σε πρόσφυγες που βρίσκονται σε κέντρο κράτησης στην Τσεχία αναφέρουν πως «δεκάδες μεταναστών» ξεκίνησαν πείνα απεργίας διαμαρτυρόμενοι για την παράταση της διαμονής τους στη χώρα.

Η Τσεχία δεν έχει δει μεγάλες ομάδες μεταναστών και προσφύγων, οι οποίοι κινούνται ως επί το πλείστον στον λεγόμενο βαλκανικό διάδρομο. Σύμφωνα με τους εθελοντές, η απεργία πείνας είχε ξεκινήσει την Τρίτη σε νέες εγκαταστάσεις στο Ντραχόνιτσε, περίπου 90 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας Πράγας.

«Το πρωί ήταν 44 άτομα που ξεκίνησαν την απεργία πείνας, και το απόγευμα ήταν πάνω από 60» είπε η εθελοντής Πέτρα Νταμς στο Reuters δια τηλεφώνου. «Δεν είναι για τις συνθήκες κράτησης η απεργία, είναι για την παράταση της κράτησής των, δεν ξέρουν το λόγο» ανέφερε.

Σύμφωνα με την ίδια, ότι το κλίμα εντάθηκε αφού μεταφέρθηκαν εκτός του κέντρου 40 άτομα στις 3 το πρωι, πυροδοτώντας φόβους των κρατούμενων ότι θα απελαθούν.

Οι περισσότεροι από τα 144 άτομα που στεγάζονται στο κέντρο έχουν μεταφερθεί εκεί από άλλο κέντρο, το οποίο ήταν στόχος σφοδρής κριτικής πρόσφατα λόγω των συνθηκών διαβίωσης.

Οι κρατήσεις στη Τσεχία, που συνήθως δεν υπερβαίνουν τις 90 μέρες, αφορούν την πλειοψηφία των μεταναστών που δεν ζητούν άσυλο από τη χώρα. Συνολικά 7.201 άτομα έχουν συλληφθεί τους πρώτους 9 μήνες του χρόνου. Οι περισσότεροι συνεχίζουν για Γερμανία, όταν αφεθούν ελεύθεροι.

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή:http://news.in.gr/world/article/?aid=1500038599#ref=latestarticles

About basilis progressive