Home / Διάφορα / Αν Τρίψετε μια Φρεσκοκομμένη Ντομάτα στο Πρόσωπό σας για 3 Δευτερόλεπτα, Μάθετε Τι Εκπληκτικό Μπορεί να Συμβεί

Αν Τρίψετε μια Φρεσκοκομμένη Ντομάτα στο Πρόσωπό σας για 3 Δευτερόλεπτα, Μάθετε Τι Εκπληκτικό Μπορεί να Συμβεί

Η ακμή μπορεί να είναι ενοχλητική σε οποιαδήποτε ηλικία και αν εμφανιστεί. Αυτή η κοινή δερματική πάθηση οφείλεται σε φραγμένα θυλάκια και αδένες. Η θεραπεία της ακμής απαιτεί καθημερινή φροντίδα της επιδερμίδας του προσώπου, αλλά δε χρειάζεται να είναι ακριβή ή να απαιτεί πολύ χρόνο. Στην πραγματικότητα, η λύση για την ακμή μπορεί να κρύβεται στο ψυγείο ή τον κήπο σας.

Οι ντομάτες ως θεραπεία κατά της ακμής

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Home Remedies for Life, η χρήση της ντομάτας ως μέρος της καθημερινής φροντίδας του προσώπου μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της ακμής, καθώς και τη μείωση των σημαδιών από τις ουλές της ακμής. Η ντομάτα περιέχει αρκετές βιταμίνες, όπως βιταμίνες A, C, E, K, και B6. Αυτές οι βιταμίνες βοηθούν στη θρέψη του δέρματος και τη συρρίκνωση των πόρων.

Επιπλέον, η οξύτητα της ντομάτας μπορεί να εξισορροπήσει τα επίπεδα του pH του δέρματος. Οι ντομάτες περιέχουν σαλικυλικό οξύ, ένα συστατικό που υπάρχει σε πολλά προϊόντα για τη θεραπεία της ακμής.

Να λοιπόν μερικές προτάσεις για το πως μπορείτε να προσθέσετε στην καθημερινότητά σας τη χρήση της ντομάτας:

1. Η απλή λύση:

Η απλή λύση μερικές φορές είναι η καλύτερη. Απλά κόψτε τη ντομάτα στη μέση και τρίψτε τη πάνω στις προβληματικές περιοχές. Κάντε μασάζ με το χυμό της ντομάτας και ξεβγάλτε με νερό. Ενώ μπορεί να μην είναι η πιο αποτελεσματική θεραπεία, λειτουργεί δραστικά σε μικρά ξεσπάσματα ακμής και όταν έχετε λίγα λεπτά στη διάθεσή σας.

2. Μάσκα προσώπου με ντομάτα:

Αν έχετε παραπάνω χρόνο στη διάθεσή σας, αυτή η μέθοδος μπορεί να λειτουργήσει καλά και σε πιο βαριάς μορφή ακμή. Πάρτε μια ντομάτα και χαράξτε ένα Χ στη κορυφή της. Στη συνέχεια, βάλτε τη ντομάτα κάτω από ζεστό νερό για ένα λεπτό και αφαιρέστε τη φλούδα της (ξεκινώντας από τις χαρακιές και τραβώντας προς τα κάτω). Κόψτε τη σε μεγάλα κομμάτια και αφαιρέστε τους σπόρους και λιώστε τη σάρκα μέχρι να γίνει πολτός. Εφαρμόστε τον πολτό στο ολόκληρο το πρόσωπό σας για μια ώρα και ξεβγάλτε.

Μπορείτε να προσθέσετε τριμμένο αγγούρι ή γιαούρτι στον πολτό της ντομάτας για να μειώσετε το τσούξιμο.

3. Πλύσιμο προσώπου με ντοματοχυμό:

Αν δε θέλετε να καθίσετε μια ώρα με μάσκα προσώπου, δοκιμάστε αυτή την εναλλακτική. Αναμείξτε μια κουταλιά της σούπας ντοματοχυμό με μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού σε ένα μικρό πιατάκι. Εφαρμόστε το μείγμα στις προβληματικές περιοχές και αφήστε το για 5 λεπτά και στη συνέχεια ξεβγάλτε με ζεστό νερό.

Έχετε δοκιμάσει ντομάτα ως θεραπεία για την ακμή; Πείτε μας τη δική σας εμπειρία στα σχόλια που ακολουθούν. Αν σας άρεσαν αυτά τα φυσικά γιατροσόφια για την ακμή, μοιραστείτε τα με τους φίλους σας!

Credit: remedydaily

Πηγή: fanpage

About Vassilis Batzis