Home / Ελλάδα / Αντιπολίτευση κατά Καμμένου για «τη διασφάλιση της σταθερότητας από τις Ένοπλες Δυνάμεις»

Αντιπολίτευση κατά Καμμένου για «τη διασφάλιση της σταθερότητας από τις Ένοπλες Δυνάμεις»

Έντονη κριτική άσκησε η αντιπολίτευση στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο για τη δήωση του ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό, την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, τη σταθερότητα σε σχέση με τις συμμαχίες της χώρας».
ΝΔ : Προκλητικές δηλώσεις

O Συντονιστής ΟΔΕ Εξωτερικών και Εθνικής Αμύνης της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας χαρακτήρισε τις δηλώσεις του κ. Καμμένου «προκλητικές».

Κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα για τη στάση του ο Κώστας Τασούλας είπε πως «ο σαστισμένος από τις διαφοροποιήσεις υπέρ της Ευρώπης βουλευτών του κ. Καμμένος, υποδεχόμενος τον κ. Τσίπρα στο ΥΠΕΘΑ, τον διαβεβαίωσε πως ο στρατός εγγυάται την ασφάλεια στο εσωτερικό της χώρας! Και ο πελαγωμένος Πρωθυπουργός, αντί να τον απολύσει επιτόπου, έκανε πως δεν κατάλαβε».

Όπως σημείωσε στις δημοκρατίες ο Στρατός εγγυάται τα σύνορα της χώρας από εξωτερικές απειλές, ενώ την ασφάλεια στο εσωτερικό την εξασφαλίζει η Αστυνομία.

Ποτάμι: Πάγωσε η ραχοκοκαλιά μας

«Όταν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας σε ενημερώνει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις «…διασφαλίζουν την εσωτερική ασφάλεια της χώρας..» παρουσία του πρωθυπουργού, το μόνο που μπορεί να νιώσει ο Ελληνικός λαός είναι τη ραχοκοκαλιά του να παγώνει» σχολίασε το Ποτάμι.

Σε ανακοίνωσή του ο τομέας Άμυνας του κόμματος αναφέρει σε ειρωνικό τόνο ότι θα ήθελε να υπενθυμίσει «τόσο στον Υπουργό, πολλώ δε μάλλον στον αριστερό πρωθυπουργό, ότι σε ευρωπαϊκές, δημοκρατικές και πολιτισμένες χώρες ο ρόλος αυτός σε καιρό ειρήνης αποτελεί θέμα Δημόσιας Τάξης».«Όταν ο στρατός εμπλέκεται σε εσωτερικά θέματα ξέρετε τι είναι αυτό και πώς λέγεται» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Παραίτηση Καμμένου ζήτησε η Φώφη Γεννηματά

«Συγχαρητήρια Πρωθυπουργέ κ. Αλέξη Τσίπρα που ενώ ήσουν αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας στο παραλήρημα του Υπουργού Άμυνας και συγκυβερνήτη κ. Καμμένου ότι οι “Ένοπλες Δυνάμεις διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας” δεν αντέδρασες. Δεν είπες τίποτα» σημείωσε η Φώφη Γεννηματά, η οποία ζήτησε την παραίτηση Καμμένου.

Όπως ανέφερε η κ. Γεννηματα, αυτή η φράση είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία, είναι μια ανοικτή απειλή για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του ελληνικού λαού και του κάθε πολίτη ξεχωριστά, φέρνει στο μυαλό μας αλήστου μνήμης εποχές, με αυταρχισμούς, γύψους και χούντες.

About totritomati