Home / Ειδήσεις / Αντικατάσταση του διοικητή του Δρομοκαΐτειου μετά τις καταγγελίες των εργαζόμενων

Αντικατάσταση του διοικητή του Δρομοκαΐτειου μετά τις καταγγελίες των εργαζόμενων

Τη λήξη της θητείας του κοινού Διοικητή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ) και του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής «Δρομοκαΐτειο», Παύλου Θεοδωράκη, αποφάσισε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Παράλληλα, ο κ. Θεοδωράκης παύεται και από εκπρόσωπος της Ελλάδας για την Ψυχική Υγεία στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου η απόφαση ελήφθη «με στόχο την αποκατάσταση της εργασιακής ειρήνης και της εύρυθμης λειτουργίας του ΨΝΑ».

Μία εβδομάδα μετά το τραγικό συμβάν στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, όταν τρόφιμος σκότωσε άλλον τρόφιμο, οι εργαζόμενοι κατέστησαν υπεύθυνο τον διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος «για μια σειρά ενεργειών που σκοπό έχουν την αποδόμηση και την κατάρρευση του νοσοκομείου».

Ειδικότερα, κατήγγειλαν τον διοικητή του ΨΝΑ για τα ακόλουθα:

«Έχοντας «όραμα» το κλείσιμο του Ψυχιατρείου τον Ιούνιο του 2015 δεν υπέβαλε το παραμικρό αίτημα για προσλήψεις προσωπικού με συνέπεια να ανακοινωθούν 906 προσλήψεις προσωπικού στην 2η ΥΠΕ αλλά καμία για το ΨΝΑ.

Παραμένουν απλήρωτες πάνω από έξι μήνες οι εφημερίες ιατρών – ψυχολόγων και η υπερωριακή απασχόληση λοιπού προσωπικού.

Δεν είχε και δεν έχει αναλάβει καμία πρωτοβουλία (παρά τις αποφάσεις ΔΣ) για να αποτρέψει την κλοπή των χρημάτων στο Ταμείο Ασθενών που έγινε στις 10.11.2014.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την άμεση χρηματοδότηση του νοσοκομείου, την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες και την άμεση πληρωμή εφημεριακής και υπερωριακής απασχόλησης».

πηγή tvxs

About m bonsu