Home / Γενικές ειδήσεις / Αντιδρούν οι δάσκαλοι στην ημερομηνία εκλογών για διευθυντές στα σχολεία

Αντιδρούν οι δάσκαλοι στην ημερομηνία εκλογών για διευθυντές στα σχολεία

Την έντονη δυσαρέσκειά του εκφράζει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) για την ημερομηνία κατά την οποία θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες εκλογές για την ανάδειξη διευθυντών στα σχολεία: εκείνη την ημέρα πολλοί δάσκαλοι θα βρίσκονται σε Γενικές Συνελεύσεις.

Σε ανακοίνωσή της η, ΔΟΕ κάνει λόγο για «παντελή έλλειψη γνώσης της σχολικής πραγματικότητας» και «απαξίωση» της «κορυφαίας για τον Κλάδο των εκπαιδευτικών της ΠΕ διαδικασία της πραγματοποίησης των Γενικών Συνελεύσεων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών ΠΕ και της 84ης Γενικής Συνέλευσης του Κλάδου».

Υποστηρίζει ακόμα ότι το υπουργείο επιδεικνύει «προχειρότητα» στη διαδικασία της επιλογής διευθυντών και υποδιευθυντών, η οποία «έχει αντίκτυπο και στην ομαλή λειτουργία των σχολείων».

Στις 10 Ιουνίου, οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα κληθούν για πρώτη φορά να ψηφίσουν τους διευθυντές που προτιμούν στα σχολεία.

Ωστόσο η ΔΟΕ επισημαίνει ότι εκείνη την μέρα Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ θα βρίσκονται σε διαδικασίες Γενικών Συνελεύσεων. Σύμφωνα με τη ΔΟΕ, «η αλλαγή της ημέρας των Γενικών Συνελεύσεων είναι αδύνατη, αφού έχει εξασφαλιστεί η παρουσία δικαστικών αντιπροσώπων, η οποία δεν είναι δυνατό να επανακαθοριστεί για πρακτικούς (αφού δεν υπάρχει διαθεσιμότητα) αλλά και οικονομικούς λόγους (θα πρέπει να πληρωθούν εκ νέου τα έξοδά τους)».

Η ΔΟΕ αναφέρει ακόμα ότι «οι ημέρες της 23ης και 24ης Ιουνίου που ορίστηκαν για την ανάληψη υπηρεσίας διευθυντών και υποδιευθυντών, είναι ημέρες κατά τις οποίες πραγματοποιείται η 84η ΓΣ του Κλάδου στην οποία πολλοί από τους παραπάνω θα είναι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι, θα βρίσκονται στην Αθήνα και δε θα είναι δυνατό να αναλάβουν υπηρεσία στις περιοχές όπου υπηρετούν».

Τέλος, το ΔΣ της ΔΟΕ ζητά την αλλαγή των ημερομηνιών και προτείνει ως καταλληλότερη ημέρα την 15η Ιουνίου. «Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. να διορθώσει αυτά που, τουλάχιστον, διορθώνονται και να προχωρήσει άμεσα στην αλλαγή των παραπάνω ημερομηνιών με τρόπο που να μη δημιουργεί κι άλλα προβλήματα και να μην προσβάλλει τις εκλογικές διαδικασίες στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

πηγή:http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500000662#ref=latestarticles

About basilis progressive