Home / Διεθνή / Αντιδράσεις σε Βελιγράδι αλλά και Πρίστινα για Θάτσι

Αντιδράσεις σε Βελιγράδι αλλά και Πρίστινα για Θάτσι

Ο υπουργός Εξωτερικών του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι “αστειεύεται και χλευάζει τα θύματα” με τις δηλώσεις του, ότι οι αρχές της Πρίστινας θα προσφύγουν δικαστικά εναντίον της Σερβίας για γενοκτονία, δήλωσε ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου κόμματος “Πρωτοβουλία για το Κόσοβο”.

“Αστείο και χλευασμό στα θύματα θα χαρακτηρίσουν όλοι οι νομικοί εμπειρογνώμονες τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών ότι θα προσφύγει κατά της Σερβίας και ότι θα πρέπει να διερευνηθούν τα σερβικά εγκλήματα από διεθνές δικαστήριο” ανέφερε ο κ. Λιμάι σε δήλωσή του, απευθυνόμενος στους πολίτες του Κοσόβου.

“Κανένα έγκλημα και καμία σφαγή που διέπραξε η Σερβία στο Κόσοβο δεν θα διερευνηθούν ούτε θα εκδικαστούν σε διεθνές δικαστήριο, επειδή το θέμα αυτό για το σερβικό κράτος έχει κλείσει με τη λήξη της θητείας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY)” πρόσθεσε ο κ. Λιμάι, ο οποίος διετέλεσε υπουργός και ήταν ηγετικό στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος του κ. Θάτσι, αλλά αποχώρησε και ίδρυσε νέο κόμμα.

πηγή απε μπε

About m bonsu