Home / Αθλητισμός / Μπάσκετ / NBA / Αντετοκούνμπο: «Θα κάνω ότι μπορώ να πείσω τους Μπακς για την Εθνική»
452117048Χαμός στη Θεσσαλονίκη… Aθήνα Βασικό ζητούμενό τους αποτέλεσε το να μην αφήσουν κανέναν… παραπονεμένο. Αν μπορούσαν, μάλλον θα έσπευδαν να ικανοποιήσουν ξεχωριστά κάθε έναν από τους 7.000 περίπου φιλάθλους, μικρούς και μεγάλους σε ηλικία, που βρέθηκαν το απόγευμα της Κυριακής (22/5), στην κεντρική σάλα του Αλεξανδρείου Μελάθρου στη Θεσσαλονίκη, για να τους απολαύσουν. Ο Γιάννης ...

Αντετοκούνμπο: «Θα κάνω ότι μπορώ να πείσω τους Μπακς για την Εθνική»

452117048

Χαμός στη Θεσσαλονίκη…

Aθήνα

Βασικό ζητούμενό τους αποτέλεσε το να μην αφήσουν κανέναν… παραπονεμένο. Αν μπορούσαν, μάλλον θα έσπευδαν να ικανοποιήσουν ξεχωριστά κάθε έναν από τους 7.000 περίπου φιλάθλους, μικρούς και μεγάλους σε ηλικία, που βρέθηκαν το απόγευμα της Κυριακής (22/5), στην κεντρική σάλα του Αλεξανδρείου Μελάθρου στη Θεσσαλονίκη, για να τους απολαύσουν.

Ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να υπάρχουν μόνο χαμόγελα, με την ολοκλήρωση του Adetokounbros Street Ball 2016, που είχε δεύτερο φετινό σταθμό του (μετά το Ηράκλειο στην Κρήτη και πριν την Αθήνα), τη συμπρωτεύουσα.

Με όμοια διάθεση, αν και οι συνθήκες μόνο ιδανικές δεν ήταν (σ.σ. στον περιορισμένο χρόνο που διατέθηκε πριν εκφραστούν δημόσια, αφού τελείωσε το event τους), δεν αρνήθηκαν να εκφράσουν τις σκέψεις τους για όσα έζησαν στη Θεσσαλονίκη, για τους εαυτούς τους, κυρίως, όμως, για την Εθνική ομάδα, εν όψει του Προολυμπιακού Τουρνουά στο Τορίνο.

«Δεν πιστεύουμε αυτό που έγινε σήμερα (χθες) εδώ, ήταν εκπληκτικό! Ελπίζουμε να το διασκέδασε ο κόσμος, όσο και εμείς. Είναι φοβερό ότι έμειναν πολλοί εκτός γηπέδου», ανέφεραν, αρχικά.

«Πείσμα για να γίνομαι καλύτερος»

Για το αστείρευτο μπασκετικό ταλέντο του Γιάννη και όσα κάνει στο παρκέ, τα κολακευτικά λόγια περισσεύουν, από προπονητές, παίκτες, παράγοντες, δημοσιογράφους, φιλάθλους. «Ο πληρέστερος Ελληνας παίκτης, ο επόμενος ηγέτης της Εθνικής ομάδας, ικανός να ξεπεράσει το θρύλο του Νίκου Γκάλη», κάποια από αυτά. Ο ίδιος απάντησε αφοπλιστικά όταν ζητήσαμε το σχόλιό του. «Αν δε δουλέψω σκληρά κάθε μέρα, δε θα γίνουν ποτέ όλα αυτά! Ακούγοντας όλες αυτές τις αναφορές θα πρέπει να πεισμώνω για να γίνομαι ακόμη καλύτερος».

Κάθε νόμισμα, βέβαια, έχει δύο όψεις. Στην προκειμένη, εκτός από τα θετικά υπάρχουν και «Αδυναμίες μας», όπως παραδέχτηκε ο Θανάσης, προσθέτοντας: «Χρειάζεται να γίνουμε καλύτεροι παίκτες στο σύνολο, σε κάθε σημείο του παιχνιδιού μας. Γι’ αυτό δουλεύουμε σκληρά και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».

«Μπορούμε να προκριθούμε»

Αγαπημένο κομμάτι αμφότερων, χωρίς να το κρύβουν, είναι η Εθνική ομάδα, για την οποία «Θα κάνουμε τα πάντα», όπως επισήμαναν. Ο Θανάσης, ειδικότερα, ξεκαθάρισε πως: «Εφόσον με καλέσει ο ομοσπονδιακός τεχνικός θα ανταποκριθώ στο κάλεσμα για το Προολυμπιακό τουρνουά. Θέλω και ελπίζω να με καλέσει και όλα να πάνε καλά! Μεγάλωσα στην Ελλάδα και θέλω να παίξω με τον αδερφό μου στην Εθνική. Φυσικά και μπορεί να προκριθεί η Εθνική από τους αγώνες στο Τορίνο. Διαθέτουμε καλό υλικό. Είμαστε καλοί, αν δεθούμε ως σύνολο και παίξουμε μαζί με ψυχή και πάθος, θα είμαστε μια χαρά!».

Συμπλήρωσε στα λόγια του αδερφού ο Γιάννης, λέγοντας: «Παίζουμε μπάσκετ για να προσπαθούμε και να πηγαίνουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Ναι, πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε στο Προολυμπιακό! Μπορεί οι Μπακς να μη με αφήσουν να κατέβω, θα κάνω, όμως, ό,τι μπορώ για να τους πείσω, ώστε να παίξω το καλοκαίρι με την Ελλάδα και να στηρίξω τη χώρα μου».

Στις ώρες που έμειναν στη Θεσσαλονίκη, ερωτώμενοι, μίλησαν και οι δύο με δέος για το Νίκο Γκάλη, το όνομα του οποίου «Ακούγαμε διαρκώς μεγαλώνοντας, σε ό,τι έχει να κάνει με την πόλη», όπως είπαν. Στάθηκαν, όμως, και σε έναν ακόμη παίκτη που άφησε το… στίγμα του παίζοντας στο Αλεξάνδρειο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, τον Πέτζα Στογιάκοβιτς.

«Είχε τρομερό σουτ! Ολοι στο ΝΒΑ γι’ αυτόν μιλούσαν όταν πρωτοπήγαμε στην Αμερική», ανέφερε ο Θανάσης. «Τρομερός σουτέρ, έκανε μεγάλη καριέρα στο ΝΒΑ, ποιος δε θα ήθελε κάτι τέτοιο για τον εαυτό του», σχολίασε ο Γιάννης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή: http://sportsite.gr/%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CE%BC%CF%80%CE%BF-%CE%B8%CE%B1-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CF%89-%CF%8C%CF%84%CE%B9-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%8E-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%B5/

About Vassilis Batzis