Home / Διεθνή / Ανησυχεί η Μέρκελ με το προβάδισμα των Σοσιαλδημοκρατών

Ανησυχεί η Μέρκελ με το προβάδισμα των Σοσιαλδημοκρατών

Μετά από 10 χρόνια οι Σοσιαλδημοκράτες της Γερμανίας (SPD) βρίσκονται μπροστά (κατά 1%) από τους Χριστιανοδημοκράτες της Άνγκελα Μέρκελ (CDU/CSU) σε δημοσκόπηση του πρώτου δημόσιου γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ΑRD. Αυτό το γεγονός κάνει τη Μέρκελ να ανησυχεί όπως γράφει χαρακτηριστικά η συντηρητική εφημερίδα Die Welt.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε το Ινστιτούτο Ερευνών Infratest-Dimap το SPD θα έβγαινε πρώτο κόμμα, αν γίνονταν την επόμενη Kυριακή εθνικές εκλογές στη Γερμανία, λαμβάνοντας 32% (+4% σε σχέση με τη δημοσκόπηση του ίδιου Ινστιτούτου για το ARD στις 2 Φεβρουαρίου), ενώ η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU) δεύτερη με 31% (-3%).

Το λαϊκιστικό ακροδεξιό αντιευρωπαϊκό ξενοφοβικό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) θα ελάμβανε 11% θα ήταν δηλαδή το τρίτο κόμμα αν και χάνει μια ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με τη δημοσκόπηση που έγινε στις αρχές Φεβρουαρίου.

Οι Πράσινοι (Die Gruenen) θα λάμβαναν το αμετάβλητο ποσοστό του 8%, το κόμμα της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) 7% (-1%) και το επίσης σταθερό φιλελεύθερο κόμμα (FDP) 6% (όριο εισόδου στη Μπούντεσταγκ 5%).

About Andreas Chondros