Home / Διεθνή / Αναθεώρηση του συντάγματος ζητά ο Ερντογάν

Αναθεώρηση του συντάγματος ζητά ο Ερντογάν

Η σύνταξη νέου συντάγματος προβάλλεται στην τουρκική επικαιρότητα αμέσως μετά τις εκλογές της Κυριακής. Ο ίδιος ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο αφορά άμεσα το θέμα, δήλωσε σήμερα ότι «ένα από τα σημαντικότερα μηνύματα των εκλογών ήταν η ανάγκη να λυθεί το συντομότερο, το ζήτημα του νέου συντάγματος».

Ο όρος «νέο σύνταγμα» σημαίνει στην Τουρκία αλλαγή του πολιτειακού συστήματος και μετάβαση σε ένα είδος προεδρικού συστήματος.

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε σήμερα στην προσπάθεια που καταβλήθηκε κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο για τη σύνταξη νέου συντάγματος, μια προσπάθεια η οποία δεν καρποφόρησε. Σύμφωνα με τον Ερντογάν, η προσπάθεια απέτυχε εξαιτίας της στάσης της αντιπολίτευσης. «Εύχομαι ότι στη νέα αυτή περίοδο θα στηρίξουν την προετοιμασία του νέου συντάγματος. Αλλιώς, αν την εμποδίσουν, θα λογοδοτήσουν μετά από τέσσερα χρόνια στις εκλογές» δήλωσε και εξέφρασε την πίστη του ότι «αμέσως μετά την έναρξη των εργασιών της εθνοσυνέλευσης, τα πολιτικά κόμματα θα ξεκινήσουν μια καρποφόρα προσπάθεια».

About m bonsu