Home / Διεθνή / Αμάλ Κλούνεϊ: Ήμουν κι εγώ πρόσφυγας

Αμάλ Κλούνεϊ: Ήμουν κι εγώ πρόσφυγας

Με Σύριους πρόσφυγες στο Βερολίνο συνομίλησε η δικηγόρος που ειδικεύεται στα ανθρώπινα δικαιώματα, Αμάλ Κλούνεϊ, συνοδευόμενη από τον ηθοποιό και σύζυγό της, Τζωρτζ Κλούνεϊ.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη, στα πλαίσια της συμπλήρωσης πέντε χρόνων από την ημέρα που ξεκίνησε ο πόλεμος στη Συρία, η διεθνούς φήμης δικηγόρος αποκάλυψε ότι και η ίδια έχει υπάρξει πρόσφυγας, όταν μάλιστα ήταν μόλις τριών ετών.

«Η οικογένειά μου είναι από τον Λίβανο. Και εκείνοι αναγκάστηκαν να φύγουν από τον πόλεμο και ήταν αρκετά τυχεροί να γίνουν δεκτοί σε μια ευρωπαϊκή χώρα το 1982, όταν ήταν πολύ βίαια εκεί. Πολλά χρόνια αργότερα η οικογένειά μου είναι καλά. Ο πατέρας μου επέστρεψε στη Βηρυτό», είπε, εκφράζοντας την πεποίθησή της ότι και οι Σύριοι πρόσφυγες θα μπορέσουν κάποια στιγμή να γυρίσουν στις πατρίδες τους.

Στη συζήτηση συμμετείχε και ο σύζυγός της, Τζωρτζ Κλούνεϊ, ο οποίος ανέφερε ότι η οικογένειά του είναι από την Ιρλανδία και πως στο παρελθόν οι Ιρλανδοί μετανάστες ήταν ανεπιθύμητοι στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. «Αυτό είναι η χώρα μας, μια χώρα μεταναστών».

Υπενθυμίζουμε ότι τον Φεβρουάριο το ζεύγος Κλούνεϊ είχε συναντηθεί με την Άνγκελα Μέρκελ για το προσφυγικό.

Πηγή:HuffPost Greece

About Vassilis Batzis