Home / Ειδήσεις / Αλλαγές στο σχεδιασμό αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών, εξήγγειλε ο Χρ. Σπίρτζης

Αλλαγές στο σχεδιασμό αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών, εξήγγειλε ο Χρ. Σπίρτζης

Αλλαγές σε όλο το σχεδιασμό και τις διαδικασίες για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, εξήγγειλε με δηλώσεις του σήμερα ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης.

«Είμαστε σε συνεργασία», είπε, «με τις αντίστοιχες υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών και των συναρμόδιων υπουργείων για να υπάρχει ένα πιο ευέλικτο σύστημα για τη στήριξη των πολιτών, όποτε έχουμε φυσικές καταστροφές».

Ο υπουργός ανέφερε ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν συγκεκριμένοι κανονισμοί όσον αφορά τα δίκτυα κοινής ωφέλειας στις περιπτώσεις φυσικών καταστροφών. Αυτό, είπε, δεν μπορεί να γίνει από το σχεδιασμό και τη δομή, που είχε το κράτος μέχρι σήμερα -και θα αλλάξει, όπως τόνισε.

Είπε επίσης ότι παρατηρούνται κάποιες δυσλειτουργίες στο όλο σύστημα λειτουργίας των υπηρεσιών. Έφερε ως παράδειγμα το ΙΤΣΑΚ, το Ινστιτούτο που είναι ερευνητικό και εντάχθηκε στον ΟΑΣΠ. «Αυτό έχει δημιουργήσει δυσλειτουργίες. Όπως γνωρίζετε η διεύθυνση του υπουργείου, που ήταν στη Βόρεια Ελλάδα καταργήθηκε και εντάχθηκε στην Περιφέρεια. Θα επανέλθει, θα ιδρυθεί άλλη μια διεύθυνση για την Δυτική Ελλάδα, στην Πάτρα. Το Ινστιτούτο θα έχει άλλα χαρακτηριστικά και θα μετέχουν τα εργαστήρια όλων των Πολυτεχνικών Σχολών της χώρας, προκειμένου οι αντισεισμικοί κανονισμοί να επεκταθούν και στα δίκτυα και στις εγκαταστάσεις και όχι μόνο στο στατικό μέρος των κτιρίων», διευκρίνισε.

About m bonsu