Home / Ειδήσεις / Αλέξης Τσίπρας: Το «όχι» σε μια μη βιώσιμη συμφωνία δεν σημαίνει ρήξη

Αλέξης Τσίπρας: Το «όχι» σε μια μη βιώσιμη συμφωνία δεν σημαίνει ρήξη

Αυτό το δημοψήφισμα έχει αργήσει 5 χρόνια, ο ελληνικός λαός γνωρίζει γιατί θα κληθεί να ψηφίσει αυτή την Κυριακή, ανέφερε σε συνέντευξή του στον AΝΤ1 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Ο ελληνικός λαός ζητάει να μπορέσει να προχωρήσει με αισιοδοξία. Μένουμε στην Ευρώπη αλλά θέλουμε να προκόψουμε. Θέλουμε να είμαστε ίσοι στην Ευρώπη» είπε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι 5 χρόνια η συνταγή που εφαρμόστηκε στη χώρα απέτυχε. Για το δημοψήφισμα της Κυριακής είπε πως το «όχι σε μια μη βιώσιμη συμφωνία δεν σημαίνει ρήξη αλλά ισχυρή πίεση ώστε η Ευρώπη να αντιμετωπίσει πλέον με μεγαλύτερο ρεαλισμό την Ελλάδα».

Αναφερόμενος στην πεντάμηνη διαπραγμάτευση είπε, πως ούτε μια στιγμή δεν σκέφτηκε να κάνει ότι έκαναν οι άλλοι πρωθυπουργοί. Να γυρίσει δηλαδή πίσω με ένα πρόγραμμα πεντάμηνο που θα δημιουργούσε ανάγκη νέου δανεισμού και να πει ότι πέτυχε στις διαπραγματεύσεις.

«Φτάσαμε στο τέλος αυτής της διαπραγμάτευσης. Τη σφραγίδα θα τη βάλει ο ελληνικός λαός» είπε ο πρωθυπουργός και προέβλεψε ότι θα δοθεί ένα μεγάλο «όχι» που θα προκαλέσει σεισμό στην Ευρώπη. «Το ισχυρό όχι θα μας βοηθήσει να φτάσουμε γρήγορα σε μια συμφωνία με βιώσιμους όρους. Είμαι ανοιχτός σε παραχωρήσεις αν είναι η συμφωνία να δώσει διέξοδο και να σταματήσει τη συζήτηση για το Grexit» είπε ο πρωθυπουργός.

πηγή απε μπε

About m bonsu