Home / Πολιτική / Αλέξης Τσίπρας: Απάντηση στον πρόεδρο της Ν.Δ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη

Αλέξης Τσίπρας: Απάντηση στον πρόεδρο της Ν.Δ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη

«Τα βήματα που έχω να κάνω μπροστά μου είναι βήματα σίγουρα, τα δύσκολα είναι πίσω μας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Είμαστε συμπαγείς, είμαστε έτοιμοι,  δεν μπορεί να μας κατηγορήσει κανείς ότι φλερτάρουμε με την ιδέα της δραχμής, ότι βάλαμε το κόμμα πάνω από την Ελλάδα, πάνω από το συμφέρον της πατρίδας. Εχουμε την εμπειρία, την ικανότητα να προχωράμε με βήματα σταθερά σε στέρεο έδαφος είμαστε πιο έμπειροι πιο προσγειωμένοι, και θα ΄λεγε κανείς και εγώ θα σας το πω ευθέως: Αισθάνομαι τώρα ότι τα βήματα που έχω να κάνω μπροστά μου είναι βήματα σίγουρα» είπε ο κ. Τσίπρας.

Απάντηση στον πρόεδρο της Ν.Δ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος δήλωσε σε συνέντευξη του στη Realnews, ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί ακόμα και με τον Αλέξη Τσίπρα έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος του καταλόγισε «υποκρισία» και τόνισε πως δεν υπάρχει καμιά δυνατότητα ή περιθώριο κυβερνητικής συνεργασίας με τη Ν.Δ.

«Για ποιο λόγο ξαφνικά τόσο πολύ με έχει αγαπήσει ο κ.Μεϊμαράκης, όταν πολιτικά, στην πρώτη του συνέντευξη τύπου, μετά την απόφαση μου για εκλογές βγαίνει και με λέει “ψευτράκο”, “πονηρούλη” και “πολιτικό αγύρτη”; Πως είναι δυνατό να λέει ότι θέλει να με έχει πρωθυπουργό και να συνεργαστούμε ακόμα και με εμένα πρωθυπουργό; Αυτό είναι υποκρισία», είπε ο κ. Τσίπρας στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Αν είμαι “ψευτράκος”, αν είμαι “πονηρούλης”, αν είμαι “πολιτικός αγύρτης”, αν “κατέστρεψα” τη χώρα επτά μήνες, γιατί θέλει να συνεργαστεί μαζί μου; Το λέει δεν το θέλει. Το λέει γιατί έχει ένα στόχο να περάσει το μήνυμα, με τη βοήθεια της πλειοψηφίας των ΜΜΕ της διαπλοκής, ότι δεν υπάρχει καμιά διαφορά, όλοι είναι το ίδιο. Γιατί μόνο έτσι μπορεί να πετύχει. Δεν υπάρχει και το ξέρουνε όλοι δυνατότητα ή περιθώριο κυβερνητικής συνεργασίας, διότι οι προγραμματικές μας διαφορές είναι πάρα πολύ μεγάλες. Πέρα από την ιδεολογία δεν υπάρχει κοινός στόχος. Εμείς θέλουμε να γκρεμίσουμε αυτά τα οποία η Ν.Δ και ο κ. Μεϊμαράκης θέλει να διατηρήσει», τόνισε ο κ.Τσίπρας.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέκλεισε και το ενδεχόμενο σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης ή κυβερνητικής συνεργασίας με το παλιό.

Σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών τόνισε πως το κόμμα που θα έρθει πρώτο αν δεν καταφέρει να έχει αυτοδύναμη πλειοψηφία στη Βουλή, θα είναι πολύ κοντά σε αυτή και, άρα, θα σχηματισθεί κυβέρνηση. «Ο τόπος χρειάζεται κυβέρνηση τετραετίας, χρειάζεται σταθερότητα, ο τόπος χρειάζεται, όμως και μεγάλες αλλαγές και τομές. Νομίζω ότι όχι απλά το εγγυώμαι, αλλά ξέρω και πως θα τα κάνω. Θα κυβερνήσουμε με τους έντιμους ανθρώπους, θα κυβερνήσουμε με τους καλύτερους. Εχω πλέον εμπειρία, γνωρίζω και τα λάθη μου. Η απόφαση μου είναι το νέο κυβερνητικό σχήμα να έχει τους καλύτερους ακόμα και αν δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο κ.Τσίπρας.

About totritomati