Home / Αθλητισμός / Ποδόσφαιρο / «Ακύρωση του Euro θα είναι νίκη για τους τρομοκράτες»

«Ακύρωση του Euro θα είναι νίκη για τους τρομοκράτες»

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής επιτροπής του Euro τονίζει ότι οποιαδήποτε αλλαγή θα είναι νίκη για τους τρομοκράτες.

Το μακελειό στη Γαλλία που άφησε πάνω από 120 νεκρούς από τις τρομοκρατικές επιθέσεις, έγινε η πηγή για να ξεκινήσει μία κουβέντα για το αν θα πρέπει να αφαιρεθεί η διοργάνωση του Euro 2016 από τη Γαλλία για λόγους ασφαλείας.

«Το να σκεφτόμαστε κάτι τέτοιο είναι σαν να παίζουμε το παιχνίδι των τρομοκρατών» δήλωσε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Euro, Ζακ Λαμπέρτ.

«Το ρίσκο ανέβηκε ένα επίπεδο μετά την επίθεση στο Charlie Hebdo και τώρα προφανώς έχει ανέβει κι άλλο» τόνισε ο Γάλλος συνέντευξη του στο RTL και συνέχισε λέγοντας ότι θα παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

«Θα πάρουμε τις αποφάσεις που χρειάζονται για να διεξαχθεί το Euro στις απαραίτητες συνθήκες ασφαλείας. Η ασφάλεια στα γήπεδα λειτουργεί καλά. Το ρίσκο είναι μεγαλύτερο στους δρόμους και στις περιοχές που συγκεντρώνονται περισσότεροι άνθρωποι».

Ο τελικός της διοργάνωσης είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στο Σταντ Ντε Φρανς στις 10 Ιουλίου. Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε εκρήξεις γύρω από το γήπεδο στις επιθέσεις της Παρασκευής την ώρα που διεξαγόταν το φιλικο ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία.

πηγή sport fm

About m bonsu