Home / Ειδήσεις / Αισιόδοξος ο Ευ. Τσακαλώτος για την οικονομία

Αισιόδοξος ο Ευ. Τσακαλώτος για την οικονομία

Μέχρι τέλος του έτους θα έχουν ολοκληρωθεί παράλληλα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η διευθέτηση των “κόκκινων” δανείων, διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση.

Ο κ. Τσακαλώτος, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως «ένα οδικό χάρτη που αντιμετωπίζει ταυτόχρονα την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με την διευθέτηση των “κόκκινων” δανείων. «Επί της ουσίας έχουμε δύο παράλληλες δραστηριότητες, και μέχρι τέλος τους έτους θα λυθούν ταυτόχρονα και τα δύο αυτά τα προβλήματα. Αυτή είναι η διαφορά μας, ότι δεν λέμε παραμύθια» σημείωσε.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πιο αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τα stress tests των ελληνικών τραπεζών, τα οποία όπως είπε «είναι πολύ καλύτερα από ό,τι νομίζαμε και απομακρύνουν τον κίνδυνο κουρέματος των ελληνικών καταθέσεων».

Ένας επιπλέον πολύ καλός λόγος για την αισιοδοξία του, όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, είναι ότι δήλωσε συμμετοχή το ΕBRD (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης) και αυτό είναι ένα σήμα στην αγορά.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου γίνεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα το βράδυ.

About m bonsu