Home / Αθλητισμός / ΑΕΚ / ΑΕΚ απογοήτευση στο τέταρτο φιλικό: ΑΕΚ-Ανόρθωση 1-2

ΑΕΚ απογοήτευση στο τέταρτο φιλικό: ΑΕΚ-Ανόρθωση 1-2

Οι δοκιμές του Δέλλα δεν βγήκαν στο τέταρτο φιλικό της ΑΕΚ στην Πολωνία με αποτέλεσμα οι “κιτρινόμαυροι” να χάσουν με 2-1 από την Ανόρθωση που ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις η “ένωση”.

Κακό πρόσωπο στην μεγαλύτερη διάρκεια του τέταρτου φιλικού της που έδωσε στην Πολωνία έδειξε η ΑΕΚ με τους “κιτρινόμαυρους” να μην βρίσκουν λύσεις για τις απουσίες των Βάργκας, Κορδέρου και Μάνταλου. Τα όσα δοκίμαζε τις προηγούμενες μέρες ο Τραϊανός Δέλλας δεν βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο και αυτό είναι σίγουρα κάτι που θα προβλημάτισε τον νεαρό τεχνικό της “ένωσης” ενόψει της συνέχειας. Βέβαια τα φιλικά προσφέρονται για να δουν οι προπονητές όχι μόνο τα καλά αλλά και τα στραβά και από το συγκεκριμένο φιλικό ο νεαρός τεχνικός είδε πάρα πολλά στραβά.
Ο Δέλλας παρέταξε την ομάδα του με ένα 4-2-3-1 έχοντας στο τέρμα τον Μπαρόχα, στα δεξιά της άμυνας τον Γκάλο και αριστερά τον Σοϊλέδη ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούνταν από τους Λαμπρόπουλο, Κολοβέτσιο. Οι δυο της μεσαίας γραμμής ήταν οι Γιόχανσον, Σιμόες και η τριάδα μπροστά τους ο Πλατέλλας δεξιά, ο Αραβίδης αριστερά, ο Μπαρμπόσα δεκάρι και στην κορυφή ο Τζεμπούρ.

Η επιλογή του Πορτογάλου ως του ηγέτη στην μεσαία γραμμή δεν περπάτησε, όπως επίσης και η επιλογή του Αραβίδη ως αριστερό εξτρέμ. Η ΑΕΚ έχασε σε δημιουργία και δεν μπορούσε να βρει σωστά διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία. Επίσης και παρά το γεγονός ότι ο Δέλλας δουλεύει καθημερινά στο αμυντικό και επιθετικό τρανζίσιον αυτό δεν βγήκε στην ΑΕΚ ενώ οι “κιτρινόμαυροι” έδειξαν και έναν εκνευρισμό με πιο χαρακτηριστική την κλωτσιά του Τζεμπούρ εκτός φάσης στο 20′ μετά από ένα σκληρό μαρκάρισμα που δέχτηκε ο Αλγερινός. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και κάποια ατομικά λάθη μπορεί να καταλάβει κανείς γιατί η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλύτερο στο φιλικό με την Ανόρθωση. Ο μοναδικός διακριθείς στο πρώτο 45λεπτο ήταν ο Σιμόες που καθάριζε φάσεις και προσπαθούσε να δώσει λύσεις σε άμυνα και επίθεση ενώ τον ακολούθησε σε απόδοση ο Κολοβέτσιος.

Οι Κύπριοι ξεκίνησαν πιο δυνατά το ματς και στο 8′ απείλησαν για πρώτη φορά όταν σε πλάγιο άουτ από τα δεξιά ο Λαμπρόπουλος δεν απομάκρυνε σωστά με την μπάλα να φτάνει μέσα στην περιοχή στον Αβραάμ ο οποίος έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω. Η Ανόρθωση απείλησε και πάλι στο 34′ με τον Λαϊφη να βρίσκεται σε θέση βολής έξω από την περιοχή να επιχειρεί το σουτ και τον Μπαρόχα να πέφτει όμορφα στην δεξιά του γωνία και να απομακρύνει σε κόρνερ.

Πηγή: http://www.sport24.gr/football/omades/Aek/aek-anorthwsh-1-2.3600750.html

About admin