Home / Πολιτική / Αίτημα για κατά προτεραιότητα κλήση του Γ. Βαρουφάκη στην Εξεταστική Επιτροπή κατέθεσε η ΝΔ

Αίτημα για κατά προτεραιότητα κλήση του Γ. Βαρουφάκη στην Εξεταστική Επιτροπή κατέθεσε η ΝΔ

Αίτημα για κλήση του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση και διαλεύκανση των συνθηκών και των ευθυνών που οδήγησαν στην υπαγωγή της Ελλάδας στο καθεστώς των Μνημονίων και της επιτήρησης και για κάθε άλλο ζήτημα που σχετίζεται με την εφαρμογή και υλοποίηση των Μνημονίων, κατέθεσε η ΝΔ.

Οι τέσσερις βουλευτές της ΝΔ – μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής, Χαράλαμπος Αθανασίου, Σάββας Αναστασιάδης, Μάκης Βορίδης, Χρήστος Σταϊκούρας, κατέθεσαν προς την Επιτροπή το σχετικό αίτημα επικαλούμενοι πράξεις και παραλείψεις του κ. Βαρουφάκη κατά το διάστημα της θητείας του επισημαίνοντας πως εμπίπτουν με το προς εξέταση αντικείμενο και το ερευνητικό εύρος της Επιτροπής καθόσον συνέχεται με την ολοκλήρωση του δεύτερου προγράμματος χρηματοδοτικής στήριξης της χώρας.

Ως εκ τούτου, οι βουλευτές της ΝΔ, αιτούνται να γίνει δεκτό το αίτημά τους και να εξεταστεί κατά προτεραιότητα ο πρώην υπουργός και κυρίως για να καταστεί σαφές εάν οι πράξεις του έγιναν εν γνώσει του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.

About totritomati