Home / Ειδήσεις / «Έχουμε πόλεμο με τους τρομοκράτες»

«Έχουμε πόλεμο με τους τρομοκράτες»

«Στέλνουμε μήνυμα στους τρομοκράτες. Θα λειτουργήσουμε συλλογικά όλες οι ευρωπαϊκές, δημοκρατικές δυνάμεις. Δεν θα αφήσουμε τους πολίτες να παρασυρθούν από ακραίες, λαϊκίστικες φωνές», είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ Β. Μεϊμαράκης, σε ομιλία του σε φίλους και στελέχη του κόμματος του,  στην Αθήνα. Πρόσθεσε ότι οι πολίτες θα ξεφύγουν από το φόβο που θέλουν οι τρομοκράτες να επιβάλλουν.

«Έχουμε πόλεμο, όπως είπε ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ. Οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες. Είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε για την ελευθερία και τη δημοκρατία», συνέχισε, και κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει θέση σε μία σειρά από ζητήματα πριν το ταξίδι του στην Τουρκία.

Να ξεκαθαρίσει, όπως είπε , ότι οι κόκκινες εθνικές γραμμές για όλες τις πολιτικές δυνάμεις παραμένουν «και δεν είναι κόκκινες όπως τις έλεγε στο μνημόνιό του». Συγκεκριμένα του ζήτησε να ξεκαθαρίσει ότι οι δηλώσεις Φίλη δεν ισχύουν «και να μην στέλνει ενδοτικό μήνυμα πριν την επίσκεψή του», να ξεκαθαρίσει επίσης ότι δεν μπορεί να υπάρξουν κοινές περιπολίες των συνόρων και πως τα hot spots πρέπει να γίνουν στην Τουρκία και εκεί, στη γειτονική χώρα, να γίνεται ο έλεγχος και η ταυτοποίηση των μεταναστών, ώστε να σταματήσουμε η δουλεμπορία.

Αναφερόμενος στην κυβερνητική πολιτική είπε ότι για πρώτη φορά λίγες εβδομάδες μετά από εκλογές δεν υπάρχει ηρεμία, σταθερότητα και αισιοδοξία αλλά αγωνία και ανησυχία.

About m bonsu