Home / Αθλητισμός / Ποδόσφαιρο / «Έφυγε» ο… μεγαλύτερος οπαδός της Βραζιλίας (pics)

«Έφυγε» ο… μεγαλύτερος οπαδός της Βραζιλίας (pics)

Υπήρξε (δυστυχώς αόριστος) μια από τις πιο γνωστές φυσιογνωμίες στις εξέδρες. Ο Κλόβις Ακόστα Φερνάντες, ο παππούς που ακολουθούσε ΠΑΝΤΟΥ την Βραζιλία απ’ το 1990, νικήθηκε από την επάρατη νόσο…

Μια από τις πιο ιδιαίτερες φυσιογνωμίες της Βραζιλίας, μια μορφή… παγκοσμίως γνωστή, ένα σύμβολο, ένας άνθρωπος που ακολουθούσε την εθνική της πατρίδας του σε όλα τα γήπεδα του κόσμου «έφυγε» από τούτη τη ζωή, νικημένος από τον καρκίνο.

Ο 60χρονος Κλόβις Ακόστα Φερνάντες ή απλώς ο «παππούς», όπως έγινε ευρέως γνωστός, πάλεψε για εννιά χρόνια με την κ…αρρώστια, αλλά τελικά υπέκυψε όπως επιβεβαιώνεται από τα Μέσα στην Λατινική Αμερική.

Από το 1990 μέχρι και στο πρόσφατο Κόπα Αμέρικα του 2015 ήταν πάντα στις εξέδρες και φώναζε για την σελεσάο. Έδωσε το παρών σε πέντε Μουντιάλ, κρατώντας αγκαλιά κάθε φορά ένα αντίγραφο του τροπαίου. Ήταν 35 όταν ξεκίνησε με μαύρο μουστάκι και αρκετά μαλλιά. Έφυγε τώρα, στα 60 του, ασπρομάλλης, γηρασμένος, αλλά ΠΑΝΤΑ με το ίδιο χαμόγελο να τον συντροφεύει.

inner

Αυτό ήταν που τον ανέδειξε ως μια από τις πιο διάσημες προσωπικότητες, αν και ήταν ένας απλός οπαδός… Η FIFA τον είχε χαρακτηρίσει ως τον «12ο παίκτη της Βραζιλίας», αφού μιλάμε για τον πιο πιστό οπαδό της…

Ακόμα και τώρα που έχει περάσει ένας χρόνος και… κάτι ψιλά, το κλάμα του μετά την επτάρα της Γερμανίας σε βάρος της Βραζιλίας είναι συγκλονιστικό.

inner

Τελευταία του εμφάνιση; Πριν λίγους μήνες, στα γήπεδα της Χιλής, ξανά στο πλάι της αγαπημένης του ομάδας. Με χαμόγελο, με αισιοδοξία πως θα δει την σελεσάο στην κορυφή. Πικράθηκε τελικώς, αλλά δεν πειράζει… Όλος ο κόσμος θα τον θυμάται χαρούμενο και από ψηλά τώρα πια… θα παρακολουθεί την μεγάλη του «καψούρα», την Βραζιλία.

inner

πηγή sport fm

About m bonsu