Home / Ειδήσεις / Έφοδοι και κυνηγητό ενός υπόπτου από την αντιτρομοκρατική σε πόλεις της Γαλλίας

Έφοδοι και κυνηγητό ενός υπόπτου από την αντιτρομοκρατική σε πόλεις της Γαλλίας

Σε 150 εφόδους, στο ευρύτερο πλαίσιο εναντίον του ισλαμιστικού εξτρεμισμού, σε διάφορα σημεία της γαλλικής επικράτειας έχει προχωρήσει από τις πρώτες πρωϊνές ώρες η αντιτρομοκρατική, την ώρα που οι Αρχές βρίσκονται επί ποδός αναζητώντας τον 26χρονο ύποπτο. Συλλήψεις και εύρεση βαρύ οπλισμού. Ενδιάμεσα, η γαλλική αεροπορία προχώρησε σε μαζικές επιδρομές εναντίον θέσεων της ISIS στη Συρία.

Ύψιστη προτεραιότητα για τις γαλλικές δυνάμεις παραμένει ο εντοπισμός του 26χρονου Σάλαχ Αμπντεσλάμ. Σύμφωνα με αναφορές του Associated Press, η αστυνομία είχε σταματήσει το Σάββατο σε μπλόκο αυτοκίνητο με τον Αμπντεσλάμ κοντάσ στα γαλλοβελγικά σύνορα, τον οποίο όμως άφησε φύγει – πληροφορία που δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη επίσημα.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής έκαναν εφόδους σε σπίτια στο παρισινό προάστιο Μπομπινί, στην Τουλούζη, στην Γκρενόμπλ, στη Λυόν αλλά και στη Ζουμόντ κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο.

H έφοδος στο Μπομπινί αφορά, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται η Monde, άμεσα την έρευνα για τις επιθέσεις της Παρασκευής.

Όπως επιβεβαίωσε ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, από τη νύχτα έχουν γίνει συνολικά 150 έρευνες της αντιτρομοκρατικής σε όλη τη χώρα.

Δεν σχετίζονται άμεσα όλες οι έφοδοι με την έρευνα για τις επιθέσεις στο Παρίσι, όμως είναι μέρος της ευρύτερης πιο επιθετική στρατηγικής των γαλλικών αρχών απέναντι στον εξτρεμισμό. Όλες διενεργήθηκαν βάσει των προβλέψεων της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, στην οποία έχει κηρυχθεί η χώρα.

Στη Λυόν, υπό κράτηση τέθηκαν πέντε άτομα. Κατά τις έρευνες εντοπίστηκε μεταξύ άλλων και εκτοξευτήρας ρουκετών, αλεξίσφαιρα γιλέκα, πιστόλια κι ένα καλάσνικοφ.

Στην Τουλούζη, όπου οι έφοδοι δεν έχουν, σύμφωνα με πηγές του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων, άμεση διασύνδεση με τις τελευταίες επιθέσεις, τέθηκαν υπό κράτηση τρία άτομα και κατασχέθηκε ένα όπλο.

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή:http://news.in.gr/world/article/?aid=1500039552#ref=latestarticles

About basilis progressive