Home / Πολιτισμός / Έργα ρωσικής πρωτοπορίας εκτίθενται στο ΜΜΣΤ

Έργα ρωσικής πρωτοπορίας εκτίθενται στο ΜΜΣΤ

Η πορεία της συνένωσης, συνύπαρξης και όχι “συγχώνευσης” των δύο μουσείων σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη (του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του προγενέστερου -του “θαυμαστού δείγματος της κοινωνίας των πολιτών” Μακεδονικού Μουσείου), που ξεκίνησε προ τριετίας, μπορεί τυπικά και θεσμικά να μην ολοκληρώθηκε, η ουσιαστική συνεργασία ανάμεσα στους δυο πολιτιστικούς φορείς, όμως, ξεκίνησε προ καιρού και κορυφώνεται με την πρώτη μαζική έξοδο δεκάδων έργων ρώσικης πρωτοπορίας (από τη Συλλογή Κωστάκη) και την έκθεσή τους στους χώρους του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης -στις εγκαταστάσεις της Helexpo-ΔΕΘ.

Μετά την έκθεση “Πέρα από την κοινή θέση. ‘Προτάσεις’ για μια ιστορία της καλλιτεχνικής πρωτοπορίας”, με έργα του ΜΜΣΤ στη Μονή Λαζαριστών (εγκαινιάστηκε στις 19 του περασμένου Δεκεμβρίου και συνεχίζεται ως τις 5 Μαρτίου), από το ερχόμενο Σάββατο 23 Ιανουαρίου ξεκινά η …δεύτερη πράξη της συνεργασίας.

Είναι η έκθεση με τίτλο “Πέρα από την κοινή λογική. Έργα ρωσικής πρωτοπορίας από τη συλλογή Κωστάκη του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης” που θα αναπτυχθεί στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ως και τον ερχόμενο Μάιο (8 Μαΐου 2016).
ΑΠΕ-ΜΠΕ.

About totritomati