Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Ένας νεκρός σε νέα απόπειρα μεταναστών να διασχίσουν τη σήραγγα της Μάγχης

Ένας νεκρός σε νέα απόπειρα μεταναστών να διασχίσουν τη σήραγγα της Μάγχης

Ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός το πρωί της Τετάρτης μετά από νέα μαζική απόπειρα τουλάχιστον 1.500 μεταναστών να διασχίσουν τη νύχτα τη σήραγγα της Μάγχης κοντά στο Καλέ στη βόρεια Γαλλία για να αγγίξουν το βρετανικό όνειρο.

«Οι ομάδες μας βρήκαν μία σορό σήμερα το πρωί και οι πυροσβέστες επιβεβαίωσαν τον θάνατο αυτού του ανθρώπου» επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του Eurotunnel.

Ο άνθρωπος που βρέθηκε νεκρός είναι ένας Σουδανός ηλικίας «μεταξύ 25-30 ετών» ο οποίος πιστεύεται ότι χτυπήθηκε από φορτηγό.

Από τις αρχές του καλοκαιριού εννέα μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους στην προσπάθεια τους να εισέλθουν στην σήραγγα.

Την περασμένη Παρασκευή μια 23χρονη γυναίκα από την Ερυθραία τραυματίστηκε θανάσιμα από αυτοκίνητο κοντά σε έξοδο αυτοκινητόδρομου που οδηγεί στον τερματικό σταθμό της σήραγγας.

Οι απόπειρες των μεταναστών να διασχίσουν την σήραγγα της Μάγχης για να περάσουν στην Βρετανία αποτελούν καθημερινό φαινόμενο εδώ και πολλές εβδομάδες.

Το βράδυ της Δευτέρας περίπου 2.000 μετανάστες αποπειράθηκαν να διασχίσουν τη σήραγγα της Μάγχης για να περάσουν στη Βρετανία.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ μετέβη την Τρίτη στην Βρετανία για να συζητήσει με την βρετανίδα ομόλογό του Τερέζα Μέι για το θέμα των μεταναστών.

Την ίδια ώρα ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον χαρακτήρισε σήμερα πολύ ανησυχητική την κατάσταση μετά τις μαζικές απόπειρες των μεταναστών τις τελευταίες ημέρες να περάσουν στην Βρετανία μέσω της σήραγγας της Μάγχης από το Καλαί.

«Αυτό είναι πολύ ανησυχητικό. Βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με τις γαλλικές αρχές για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση», σημείωσε ο Κάμερον στο περιθώριο επίσκεψής του στην Σιγκαπούρη.

 

πηγή:http://news.in.gr/world/article/?aid=1500015709#ref=latestarticles

About basilis progressive